Bergflette mix

Bergflette mix

  79,90
En god dekkplante som med tiden kan dekke en hel bygning. Tåler saltsprut og forurensning. Klarer seg også oftere som bunndekker i kaldere klimasoner (H5) med godt snødekke . Planten regnes som giftig.
Hedera helix 1L
Salgsperiode fra: April
Salgsperiode til: September
EAN 4017891036885
Høyde 15
Bredde 50
Størrelse innepotte 13 cm
Populær klatreplante som har mange bruksområder. Vakker når den får vokse oppover i trær, på gjerde, mot vegger og espalier. Meget bra også som markdekkere under busker og trær. Kan også brukes i krukke. Lettdyrket og lite kravstor.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i halvskygge eller skygge

Gjødsles med fullgjødsel eller naturgjødsel på våren, vannes ved langvarig tørke.

Sett planten i ett spann vann innen plantering så den blir helt gjennomfuktet. Grav en ca 60 cm dyp og bred grop og blande befintlig jord med minst en tredjedel ny planteringsjord. Om veksten skall planteres mot en husvegg bør avstandet vere minst 50 cm. Allt for nært veggen blir jorden allt for tørr. Ta opp planten av krukken og sett i gropen. Fyll gropen med jordblandingen, trykk forsiktigt til med henderne. Vannes rikeligt. Gi planten ett stød i form av t eks spalje. Beskjærning og fortsatt stelleråd. Krever som regel bare lett pussing av stygge eller døde grener. Om planten begynner bli allt for stor og vid kan man gallre eller beskjære den radikalt for att få den att begynne om på nytt. Gjødsles med fullgjødsel eller naturgjødsel på våren, vannes ved langvarig tørke.