Duftkaprifol

Duftkaprifol

  199,00
En herlig klatrevekst som er full av lysgule, velduftende blomster på våren og forsommeren, etterfulgt av klarrøde noe giftige bær på sensommeren. Beskjæres lite, men kraftig foryngelsesbeskjæring hvert. 4.-5. år.
Lonicera caprifolium 2L
Salgsperiode fra: April
Salgsperiode til: Juli
EAN 8714339024935
Høyde 70
Bredde 50
Størrelse innepotte 17 cm
En vakker klatreplante med mørkegrønt og friskt bladverk. Passer godt inntill vegg med espalje, gjerder, pergola, og som bunndekker.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i sol eller halvskygge.

Gjødsles med fullgjødsel eller naturgjødsel på våren, vannes ved langvarig tørke.

Sett planten i ett spann vann innen plantering så den blir helt gjennomfuktet. Grav en ca 60 cm dyp og bred grop og blande befintlig jord med minst en tredjedel ny planteringsjord. Om veksten skall planteres mot en husvegg bør avstandet vere minst 50 cm. Allt for nært veggen blir jorden allt for tørr. Ta opp planten av krukken og sett i gropen. Fyll gropen med jordblandingen, trykk forsiktigt til med henderne. Vannes rikeligt. Gi planten ett stød i form av t eks spalje. Beskjærning og fortsatt stelleråd. Krever som regel bare lett pussing av stygge eller døde grener. Om planten begynner bli allt for stor og vid kan man gallre eller beskjære den radikalt for att få den att begynne om på nytt. Gjødsles med fullgjødsel eller naturgjødsel på våren, vannes ved langvarig tørke.