Fjelleiner

Fjelleiner

  249,00
Meget lavt- og saktevoksende, kompakt og krypende einer, ca 10-20 cm høy. 'Repanda' er den mest vinterherdige eineren på markedet. Frisk grønnfarge om vinteren. Nøysom, tørkesterk, tåler noe saltsprut.
Juniperus communis 'Repanda' 5L
EAN 7070580011188
Bredde 50
Størrelse innepotte 22.0
Lav, teppevoksende einer som passer perfekt som bunndekker i bed og skråninger. Kan også plante i krukke og i fjellhager.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i sol eller halvskygge

Trives i veldrenert, humusrik og lett jord.

Planteveiledning: La planten stå å trekke i en bøtte med vann minst 30 min før du skal plante. Grav en 50-60 cm dyp og bred grop. Bland tilgjengelige jord med minst 1/3 plantejord, veksttorv eller barkkompost. Fjern plastpotten og sett planten i gropen så rotklumpen havner straks under omkringliggende nivå. Vannes regelmessig med ca 1-3 ukers mellomrom den første vekstsesongen. Gjødsles på våren med spesialgjødsel for barvekster eller naturgjødsel. Ev. beskjæring innskrenker seg til å toppe ved passende høyde eller begrense tilveksten. I tørre perioder og om høsten er det viktig å vanne. Barvekster mister vann gjennom baret tidlig på våren når solen begynner å varme, og får ikke sugd opp vann fra jorden som fremdeles er frossen. Følgene blir tørkeskader, som vi ofte feilaktig tolker som vinter- eller kuldeskader. Du kan forhindre fordamping ved å dekke plantene med strieduk eller fiberduk.