Flateiner

Flateiner

  249,00
Meget lavtvoksende, krypende/hengende, kompakt einer. Frisk grønnfarge med et blålig skjær, også om vinteren. Saktevoksende. Tørketålende etter etablering. Solrik plassering.
Juniperus procumbens 'Nana' 5L
EAN 7070580014240
Bredde 40
Størrelse innepotte 22.0
En veldig fin einer som passer utmerket som markdekker i skråninger og bed, og som kantplante. Kan også plantes i krukke.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i sol eller halvskygge

Trives i godt drenerte jordtyper.

Planteveiledning: La planten stå å trekke i en bøtte med vann minst 30 min før du skal plante. Grav en 50-60 cm dyp og bred grop. Bland tilgjengelige jord med minst 1/3 plantejord, veksttorv eller barkkompost. Fjern plastpotten og sett planten i gropen så rotklumpen havner straks under omkringliggende nivå. Vannes regelmessig med ca 1-3 ukers mellomrom den første vekstsesongen. Gjødsles på våren med spesialgjødsel for barvekster eller naturgjødsel. Ev. beskjæring innskrenker seg til å toppe ved passende høyde eller begrense tilveksten. I tørre perioder og om høsten er det viktig å vanne. Barvekster mister vann gjennom baret tidlig på våren når solen begynner å varme, og får ikke sugd opp vann fra jorden som fremdeles er frossen. Følgene blir tørkeskader, som vi ofte feilaktig tolker som vinter- eller kuldeskader. Du kan forhindre fordamping ved å dekke plantene med strieduk eller fiberduk.