Kuletuja

Kuletuja

  249,00
Eviggrønn busk med nær kuleformet vekst med lysegule nåler. Setter en del små "kongler". Nøysom, tåler vind, noe skygge og forurenset luft, lite kalktolerant. Flott kontrastplante.
Thuja occidentalis 'Golden Globe' 5L
Salgsperiode fra: Mars
Salgsperiode til: Oktober
EAN 7070580014394
Bredde 40
Størrelse innepotte 22.0
Kuletuja

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i sol eller halvskygge

Trives i jevnt fuktig, veldrenert, nøytral til lett sur jord. Jevn vanning. Bør ikke tørke første vekstsesong. Liker ikke å stå med røttene i vann. Gjødsles på våren, rundt St. Hans og senest månedsskifte juli/august. Bruk gjerne Blåkorn som ikke inneholder kalk. Husk at den er raskt oppløselig så ikke bruk for mye slik at du svir røttene.

Planteveiledning: La planten stå å trekke i en bøtte med vann minst 30 min før du skal plante. Grav en 50-60cm dyp og bred grop. Bland tilgjengelige jord med minst 1/3 plantejord, veksttorv eller barkkompost. Fjern plastpotten og sett planten i gropen så rotklumpen havner straks under omkringliggende nivå. Vannes regelmessig med ca 1-3 ukers mellomrom den første vekstsesongen. Gjødsles på våren med spesialgjødsel for barvekster eller naturgjødsel. Ev. beskjæring innskrenker seg til å toppe ved passende høyde eller begrense tilveksten. I tørre perioder og om høsten er det viktig å vanne. Barvekster mister vann gjennom baret tidlig på våren når solen begynner å varme, og får ikke sugd opp vann fra jorden som fremdeles er frossen. Følgene blir tørkeskader, som vi ofte feilaktig tolker som vinter- eller kuldeskader. Du kan forhindre fordamping ved å dekke plantene med strieduk eller fiberduk.