Kuletuja

Kuletuja

  179,00
Kompakt og kuleformet vekst med friskt, grønt bar. Holder formen bra, lite behov for beskjæring. Nøysom, men lite kalktolerant.Får noe bronsebrun farge om vinteren Trives godt i både bed og potter.
Thuja occidentalis 'Danica' 2L
Salgsperiode fra: Mars
Salgsperiode til: Oktober
EAN 4017891023571
Høyde 25
Størrelse innepotte 17.0
En veldig fin kulethuja med en mørkegrønn farge på baret. Trenger ikke å formklippes da denne holder formen godt.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i sol eller halvskygge

Trives i jevnt fuktig, veldrenert, nøytral til lett sur jord. Jevn vanning. Bør ikke tørke første vekstsesong. Liker ikke å stå med røttene i vann. Gjødsles på våren, rundt St. Hans og senest månedsskifte juli/august. Bruk gjerne Blåkorn som ikke inneholder kalk. Husk at den er raskt oppløselig så ikke bruk for mye slik at du svir røttene.

Planteveiledning: La planten stå å trekke i en bøtte med vann minst 30 min før du skal plante. Grav en 50-60cm dyp og bred grop. Bland tilgjengelige jord med minst 1/3 plantejord, veksttorv eller barkkompost. Fjern plastpotten og sett planten i gropen så rotklumpen havner straks under omkringliggende nivå. Vannes regelmessig med ca 1-3 ukers mellomrom den første vekstsesongen. Gjødsles på våren med spesialgjødsel for barvekster eller naturgjødsel. Ev. beskjæring innskrenker seg til å toppe ved passende høyde eller begrense tilveksten. I tørre perioder og om høsten er det viktig å vanne. Barvekster mister vann gjennom baret tidlig på våren når solen begynner å varme, og får ikke sugd opp vann fra jorden som fremdeles er frossen. Følgene blir tørkeskader, som vi ofte feilaktig tolker som vinter- eller kuldeskader. Du kan forhindre fordamping ved å dekke plantene med strieduk eller fiberduk.