Søyletuja, oppstammet 60 cm

Søyletuja, oppstammet 60 cm

  599,00
Kompakt, søyleformet og saktevoksende bartre, her i oppstammet utgave, med frisk grønnfarge, også om vinteren. Klipp ofte og lite for å opprettholde formen. Nøysom, men lite kalktolerant
Thuja occidentalis 'Smaragd' 15L
Salgsperiode fra: April
Salgsperiode til: September
EAN 4017891292236
Høyde 60
Størrelse innepotte 34.0
En meget vakker Thuja med intenst grønt bar. Holder fargen bra gjennom vinteren. Denne oppstammede planten passer veldig godt i både bed og i potte.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i sol eller halvskygge

Trives i jevnt fuktig, veldrenert, nøytral til lett sur jord. Ønsker jevn fuktighet.

Planteveiledning: La planten stå å trekke i en bøtte med vann minst 30 min før du skal plante. Grav en 50-60cm dyp og bred grop. Bland tilgjengelige jord med minst 1/3 plantejord, veksttorv eller barkkompost. Fjern plastpotten og sett planten i gropen så rotklumpen havner straks under omkringliggende nivå. Vannes regelmessig med ca 1-3 ukers mellomrom den første vekstsesongen. Gjødsles på våren med spesialgjødsel for barvekster eller naturgjødsel. Ev. beskjæring innskrenker seg til å toppe ved passende høyde eller begrense tilveksten. I tørre perioder og om høsten er det viktig å vanne. Barvekster mister vann gjennom baret tidlig på våren når solen begynner å varme, og får ikke sugd opp vann fra jorden som fremdeles er frossen. Følgene blir tørkeskader, som vi ofte feilaktig tolker som vinter- eller kuldeskader. Du kan forhindre fordamping ved å dekke plantene med strieduk eller fiberduk.