Søyletuja, spiral 120-130 cm

Søyletuja, spiral 120-130 cm

  1 290,00
Kompakt, søyleformet og saktevoksende bartre, her ferdig spiralformet, med frisk grønnfarge, også om vinteren. Klipp ofte og lite for å opprettholde formen. Nøysom, men lite kalktolerant
Thuja occidentalis 'Smaragd' 15L
EAN 4017891862545
Høyde 130
Størrelse innepotte 34.0
En meget vakker Thuja med intenst grønt bar. Holder fargen bra gjennom vinteren. Denne formklipte Thujaen passer utmerket som solitærplante i bed, eller i en stor potte med for eksempel litt sommerblomster rundt kanten.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i sol eller halvskygge

Trives i jevnt fuktig, veldrenert, nøytral til lett sur jord. Ønsker jevn fuktighet.

Planteveiledning: La planten stå å trekke i en bøtte med vann minst 30 min før du skal plante. Grav en 50-60cm dyp og bred grop. Bland tilgjengelige jord med minst 1/3 plantejord, veksttorv eller barkkompost. Fjern plastpotten og sett planten i gropen så rotklumpen havner straks under omkringliggende nivå. Vannes regelmessig med ca 1-3 ukers mellomrom den første vekstsesongen. Gjødsles på våren med spesialgjødsel for barvekster eller naturgjødsel. Ev. beskjæring innskrenker seg til å toppe ved passende høyde eller begrense tilveksten. I tørre perioder og om høsten er det viktig å vanne. Barvekster mister vann gjennom baret tidlig på våren når solen begynner å varme, og får ikke sugd opp vann fra jorden som fremdeles er frossen. Følgene blir tørkeskader, som vi ofte feilaktig tolker som vinter- eller kuldeskader. Du kan forhindre fordamping ved å dekke plantene med strieduk eller fiberduk.