Villkaprifol

Villkaprifol

  199,00
Buskaktig klatreplante med vakre rødlilla blomster utenpå, gule inni, på sommer og tidlig høst. Blomsterne har en utsøkt, sterk duft. Overøses på høsten av klarrøde, små bær. Nøysom og kravløs.
Lonicera periclymenum 'Serotina' 2L
Salgsperiode fra: April
Salgsperiode til: Juli
EAN 8714339019030
Høyde 70
Bredde 50
Størrelse innepotte 17 cm
Vellykket foredlet form av vildkaprifol. Vokser kraftfullt med 3-4m lange ranker.Tåler vind, luftforurensning og noe skygge. Passer godt inntill vegg med espalje, gjerder, pergola, og som bunndekker.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i sol eller halvskygge.

Gjødsles med fullgjødsel eller naturgjødsel på våren, vannes ved langvarig tørke. Nøysom, men best i veldrenert, jevnt fuktig og næringsrik jord.

Sett planten i ett spann vann innen plantering så den blir helt gjennomfuktet. Grav en ca 60 cm dyp og bred grop og blande befintlig jord med minst en tredjedel ny planteringsjord. Om veksten skall planteres mot en husvegg bør avstandet vere minst 50 cm. Allt for nært veggen blir jorden allt for tørr. Ta opp planten av krukken og sett i gropen. Fyll gropen med jordblandingen, trykk forsiktigt til med henderne. Vannes rikeligt. Gi planten ett stød i form av t eks spalje. Beskjærning og fortsatt stelleråd. Krever som regel bare lett pussing av stygge eller døde grener. Om planten begynner bli allt for stor og vid kan man gallre eller beskjære den radikalt for att få den att begynne om på nytt. Gjødsles med fullgjødsel eller naturgjødsel på våren, vannes ved langvarig tørke.