7 måter å innrede på med miniplanter som installasjon

7 måter å innrede på med miniplanter som installasjon

Populariteten til grønne planter fortsetter å øke, og vi vil gjerne ha planter i hjemmets alle kriker og kroker. Plassmangel kan da være en faktor som mange sliter med, og er dette tilfelle er miniplanter et utmerket valg.

De kan plasseres på de mest overraskende steder, utvalget av sorter er stort, og mange av dem er lette å ta vare på – elefantøre, ulike typer crassula, kaktuser og spisse små svigermorstunger er alle perfekte småplanter å innrede med.

1. På badet

På badekarkanten eller servantkanten passer det alldeles utmerket med miniplanter, velg med fordel en sort uten tagger for å unngå å våkne altfor brått på trøtte morgener.

2. På billedrammen

Miniplanter er nesten som skapt for å passe på listen til en billedramme, og kanskje en plante som henger ned kan være en god match for bildet.

3. På hyllen på kjøkkenet

En liten samling av dine favorittsorter på en kjøkkenhylle skaper hjemmetrivsel og gir selskap under matlagingen.

4. I dukkehuset

Dukkehuset er et gitt sted for miniplanter. Både små dukker, dyrefigurer og nissene på loftet trenger en frisk og fin luft å puste inn.

5. Blant bøkerne

Bokhyllen får liv med planter! Har du det trangt, er miniplanter supert å plassere her for å tilføre litt grønnfaktor.

6. Til bordsdekkingen

Installasjon bord

Dekk på med miniplanter, plasser ut miniplanter litt hulter til bulter eller i grupper langs midten av bordet i matchende potter sammen med varmelys eller en lysslinge, så får du en ordentlig fin borddekorasjon som du kan utvide til mange gjester.

7. På små bord

Små bord er utmerkede steder å plassere små planter på. Sidebord og nattbord gjør seg godt med et par miniplanter. Gjerne i kombinasjon med en litt større plante.

Se alle våre minste grønne planter her og kom i gang med å skape dine egne grønne installasjoner!