Cyclamen Dream White 14 cm

Alpefiol 'Dream'

Ø14 cm, Hvit

114,-
  • Vann: Gjennomsnittlig
  • Lysbehov: Halvskygge
  • Gjødsel: Sparsommelig
Herlig alpefiol med begerformede blomster og frodige, hjerteformede blad. Trives både inne og ute. La tørke litt mellom vanning. Tåler lest frost på høsten.
Når sommeren er på hell, dukker alpefiolene opp og lyser opp sensommeren og høsten. Denne vakre planten fascinerer mange med sine hjerteformede blad og sine særegne blomster i en rekke fargenyanser. Det finnes mer eller mindre en alpefiol for alle, både storblomstret og småblomstret, flerfarget og ensfarget, både med og uten lukt. Likt for alle er hvordan de tas vare på for lang blomstring i høstmørket. Det viktigste når det gjelder stell av en alpefiol er at du aldri må vanne den direkte på bladene eller blomstene. Vann den heller på fat eller dypp potten i vann og sett den tilbake i potteskjuleren. Den trives best med jevn vanning, og se til at den verken tørker helt opp eller blir for våt. Ta bort visne blader og blomster for å stimulere videre vekst. Alpefiolen trives aller best på et lyst og svalt sted. Optimal temperatur er cirka 16 grader, men den tåler faktisk temperaturer helt ned til 0 grader og overlever faktisk noen frostnetter. Blomstene henger når de er i knopp og reiser seg opp til en herlig form. Mange sorter har et begerformet uttrykk, mens andre ser ut som små parasoller. Bladenes farger kan gå fra mørkegrønne til skinnende sølv og er romantiske med sine hjerteformede og vakre mønstre. Plant gjerne flere ulike alpefioler sammen eller kombiner med grønne planter som pletter i luften eller sølvregn.
Se mulighet for hjemlevering

Vekstsyklus

Blomstringstid
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des

Råd om stell

Alpefiolen trives på et svalt og lyst sted. La den tørke lett opp mellom vanning, unngå vann på blader og blomster. Knip bort visne blader og blomster for å stimulere videre vekst.

Slik planter du

Plant om alpefiolen din etter kjøp. Dette kan gjøres i blomsterjord for inneplanter, eller alternativt en porøs og sandrik jord. Fjern så mye som mulig av den gamle jorden, og plant over i en større potte. Plant slik at du kun dekker den nedre halvdelen med jord, slik at knollen ikke råtner.

Frakt og levering

Fyll inn ditt postnummer for å sjekke muligheten for hjemlevering.

Netthandel på Plantasjen.no er mulig for deg som bor sentralt i områder i Bergen, Stavanger, Trondheim og deler av Oslo og Romerike. Vi har et utvalgt sortiment av møbler fra Hillerstorp som kan bestilles til hele landet.

Fraktprisen baseres på vekt, volum og hvor langt det er fra vårt lager til kunde. Vi jobber forløpende med å evaluere logistikkpunktene våre og fraktalternativene - nøyaktig fraktbeløp vises alltid i kassen før du betaler. 

Beregnet leveringstid vises i kassen før du betaler.

Plantasjen leverer alle hverdager, dag og kveld. Enkelte leveranser kan også leveres lørdag (mot tillegg) Sjekk dine ulike fraktalternativ i kassen før du betaler.

Tunge leveranser leveres ved tomtegrensen. Bærehjelp inngår ikke.

Spesifikasjoner

Salgsperiode: August - November
Artikkelnummer: 532167
EAN: 7058782442566
Farge: Hvit
Bredde: 16 cm
Dybde: 16 cm
Høyde: 30 cm
Vekt: 700 g
Innepotte Ø: 14 cm
Designer: Syngenta
Opprinnelse: Norge

Kjøp til

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc