April – lys, duft, sol og vårregn

Så herlig det er når våren kommer og sommeren ligger foran oss. Nå er det tid for nydelige vårblomster på balkongen, dyrking av stort og smått, hagearbeid og deilige spaserturer.

April – lys, duft, sol og vårregn

April, april!

Herlige vårblomster i potter ute og inne

  • Ute
    Gjør inngangspartier, balkonger, uteplasser og bakhager vårlig innbydende med vårblomster som stemorsblomster, minipåskeliljer, buksbom og pil. De tåler litt kaldere netter og blomstrer takknemlig hele våren. Flere potter i ulike størrelser sammen i en gruppe gir et staselig uttrykk. Bland gjerne sammen materialer og farger for å skape mer liv.

  • Inne
    Vårstemningen kan du også lage innendørs med fargerike blomster som krysantemum, hibiskus og pelargonia.

Det vokser – så frø, plant om, bind opp og gi støtte

Nå finnes det masse frø og stiklinger til å så og sette, enkelte kan sås direkte i bedet, plantekassen eller i en stor potte på balkongen. Andre kan ha behov for førkultivering i mindre potter innendørs.

Røtter som vokser trenger næring og plass til å vokse. Plant derfor om det du har sådd til større potter når plantene begynner å få litt størrelse. En hyssing fra taket er den enkleste støtten til tomater og agurk. Et espalier er også en grei løsning. En pinne som støtte er ofte lett å skjule når dine chili- og paprikaplanter begynner å modnes.

Næring – riktig gjødsel til rett tid

Alle planter trenger næring for å trives. Plantene får den næringen de trenger for å vokse og ha det bra gjennom jorden og regelmessig tilføring av gjødsel til den. Med Plantasjens nye og fine blomsternæring i pumpeflaske kan du plassere flasken synlig slik at du husker å gjødsle ved hver vanning.

Påske både inne og ute

  • Gjør det fint til påskehøytiden med fjær, bjørkeris, påskeliljer, påskeharer og mengder av egg.
  • Minipåskeliljen har en naturlig hovedrolle både innendørs og ute i potter på terrasse og balkong. Sammen med stemorsblomster er det lett å få en herlig og vårlig påskefølelse på terrassen eller balkongen din, og når solen titter fram blir det en perfekt plass for en kaffepause og påskegodteri.
  • På påskebordet inne er det fint å dekorere med gule tulipaner, noen krokete grener og malte påskeegg. Kanskje du også skal gi de klassiske, gule begoniaene en sjanse?
  • Gule roser i potter eller som snittblomster er også flotte stemningsskapere som bidrar til påskefølelsen.

Det gror i hagen

Nå begynner det å vokse og gro i hagene våre. Scilla og tulipaner titter fram i bed og i hagen. Også ugresset har satt i gang med å vokse, vær tidlig ute med å luke så får du mindre arbeid med det senere.

Busker og trær begynner forsiktig å blomstre og bli grønnere i sørlige områder av hagen, nyt synet av de første skjøre bladene. Så snart telen er ute av bakken og det er lett å grave i jorden kan du starte med dine planteprosjekter. Det er best å begynne med busker, hekker, trær og granbusker, for eksempel tuja.

Les mer

Stemorsblomster – slik lykkes du >>
Vårplanting – slik lykkes du >>
Vårblomster i potte – slik lykkes du >>

Du er her:


Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen