Pelargonia ‘Strawberry Ice’ – årets Plantasjen-pelargonia 2021

Årets pelargonia 2021, ‘Strawberry Ice’, bugner av hvite blomster med intense rosatonede kanter. Det tette og fine bladverket har en litt mørkere grønn nyanse, som blir en herlig kontrast. ‘Strawberry Ice’ trives godt på både solrike plasser og i halvskygge.

Pelargonia ‘Strawberry Ice’ – årets Plantasjen-pelargonia 2021

Vitenskapelig navn (Latin): Latinsk navn: Pelargonium ‘Zonale Strawberry Ice’ (Bunny-serien)

Med det unike fargespekteret på blomsterstandene er årets pelargonia fra Plantasjen virkelig øyenfallende. Den sterke ceriserosa fargen får nesten blomstene til å virke selvlysende.

‘Strawberry Ice’ er en enkeltblomstrende plante som sitter på stabile stengler og er dermed mer værbestandig. Det er en oppreist voksende sort som har en velforgrenet vekstmetode.

Slik tar du vare på ‘Strawberry Ice’

Alle pelargonier utvikles best i full sol utendørs om sommeren, men ‘Strawberry Ice’ trives også på plasser med litt skygge. Med riktig mengde vann og gjødsel vokser den vakkert og blomstrer rikelig i hvert hjørne av hagen, terrassen eller balkongen.

Planting: Din nye ‘Strawberry Ice’ vil vokse og trives om du potter den om i en større potte, balkongkasse eller annen plantekasse. I en stor potte får rotsystemet tilstrekkelig plass til å vokse seg til. Det er fordelaktig for både bladverkets vekst og blomstringen.

Jord: Den buskete Strawbrry Ice trives i næringsrik pelargoniajord. U-jord som er tilpasset planter som lever i potter og balkongkasser fungerer godt. Næringen i jorden gjør at de blomstrer lenge og vel. Jorden i potten er beriket med langtidsvirkende gjødsel, men for at din pelargonia skal blomstre så rikelig som mulig trenger den regelmessig gjødsling hele sommeren.

Vann: Ikke vann din ‘Strawberry Ice’ for mye, ettersom den trives bedre når jorden ikke er altfor fuktig. Et godt tips er å kjenne etter med en finger om jorden er våt. Vent i så fall til jorden har tørket opp litt før du vanner.

Trimming: Hvis du plukker bort overflødige blomsterstander vil din ‘Strawberry Ice’ blomstre både lenger og rikeligere. Visne blomster og blader tar energi fra øvrige deler av planten. Gjør det derfor til en vane å plukke bort det som har visnet.

Ompotting og beskjæring: Om du skal potte om eller beskjære ‘Strawberry Ice’ bør dette helst skje på våren. Da tar den seg i tide til sommeren.

Pelargoniaens overvintring

Pelargoniaer kan overvintre og våkne til liv igjen på våren og sommeren. Ikke la blomsten stå for lenge ute på høsten. Ta inn ‘Strawberry Ice’ før den første frosten kommer. Vann sparsommelig under vinteren og pass på at den står både lyst og svalt. På våren klipper du ned det som er vissent og potter om pelargoniaen. Venn den langsomt til livet utendørs. Start med kortere perioder i skygge og øk deretter mengden og tiden i sollys.

‘Strawberry Ice’ med andre blomster

Det finnes mange måter å nyte din hvitrosa skjønnhet så mye som mulig. ‘Strawberry Ice’ er fin både i egen potte og som et mindre blomsterarrangement. Men aller vakrest blir den i samplanting med andre blomster og planter.

Blomster og planter som passer til ‘Strawberry Ice’:

  • Sølvregn
  • Eføy
  • Mørk alunrot
  • Lysegrønt prydgress

Les mer

Pelargonia – slik lykkes du >>

Du er her:


Gjødsel blomster

1 L

119,-
Les mer

Vannkanne

1.5 L, Hvit

149,-
Les mer

Potte Harmoni

Ø16 cm, Hvit

8990
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen