Trær på balkongen

Trær på balkongen

Det er ingenting som hindrer deg i å skape din egen oase på balkongen. Det finnes et stort utvalg trær og busker som du kan la vokse og trives på din balkong.

Hvilket balkongtre skal jeg velge?

Balkongtrær er en smart og takknemlig løsning for deg som vil ha det grønt og frodig selv 15 meter over bakken i byen. Det som er viktig er ikke å velge et tre som vokser seg for stort, men det skal heller ikke være for lite. Det er nemlig viktig at selve trekronen kommer over balkongrekkverket slik at den kan få viktig næring fra solstrålene. Det finnes mange varianter å velge mellom, både de som er grønne hele året eller de som kan gi blomster og frukt.

Det er også viktig å tenke på at du skal velge et tre som liker den plasseringen balkongen din har. Er det mye sol eller mer skygge? Det er avgjørende for at treet skal trives på balkongen, og det finnes trær å velge for alle typer plasseringer. Når treet er ungt og lite er det anbefalt at du støtter opp stammen, for eksempel med bambuspinner.

Trær og busker som passer til balkongen

 • Dvergsyrin
 • Kulekirsebær
 • Hvitrogn

Potter og jord for balkongtrær

 • Store potter
  Det viktigste å tenke på når det gjelder balkongtrær er størrelsen på potten. En potte som rommer minst 50 liter jord er å foretrekke, og den bør være videre øverst enn nederst. Større potter gjør det mulig for rotsystemet å utvikles bedre, samtidig som det også blir lettere å holde et jevnt nivå på vannet i potten. Det gjør også at treet klarer seg en lengre periode uten stell.
   
 • Riktig materiale på potten
  Velg materiale som tåler frostnetter – for eksempel betong-, zink - eller gummipotter. Vanlige leirpotter trekker ofte til seg vann, noe som gjør at de ikke takler frost spesielt godt. Sørg også for å ha god drenering i potten for å unngå overvanning, for eksempel ved å ha hull i bunnen av potten.
   
 • Jord
  Jorden er viktig for et godt resultat. Det anbefales å velge balkongjord som er bedre til å holde på fukten. Det går også fint med vanlig plantejord, men da må du passe på at jorden ikke blir for tørr. Den bør være mer eller mindre fuktig hele tiden. Jorden behøver ikke byttes ut i sin helhet, men det er lurt og enkelt å ta vare på treet ved å beskjære røttene, samt å ta bort øverste jordlag og fylle på med ny jord.

Beskjæring og vinterdvale

Beskjæring av treet eller busken skal skje på samme måte som om det sto ute i hagen. Når vinteren kommer trenger man ikke bekymre seg altfor mye for stammen og grenene, men røttene kan trenge beskyttelse. Det beste man kan gjøre for treet på vinteren er å grave ned potten i hagen eller i en komposthaug, men dersom man ikke har mulighet til det, må man isolere godt rundt potten. Man må ikke isolere for tidlig, treet må først gå i vinterdvale for at det skal fungere.

Med store potter har du alle muligheter til å finne både spennende og fruktgivende trær og busker som fyller godt i bredde og høyde, og som skaper en vakker og naturlig innramming av balkongen.

Les mer

Se vårt utvalg av trær >>

Potte Olea

Ø42 cm, Terrakotta

799,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen