Forskning viser at grønne fingre og dyrking gir en høyere forståelse av planteriket allerede i ung alder. Det gir dessuten trim, frisk luft og bedre motoriske ferdigheter. Det å dyrke sammen med barn er både morsomt og lærerikt. Sammen kan dere bestemme hvordan bedene skal se ut og samtidig nyte de grønne omgivelsene. Senere kan dere spise av bærene eller grønnsakene dere har sådd og plukke blomster til fine buketter.

Barnas egen planting

En voksende og helsefremmende interesse

Mange foreldre og barn liker å dyrke sammen, og vi ser en økende interesse for at hele familien sår både blomster, grønnsaker og andre planter. Sju av ti foreldre anser det som viktig at barna lærer seg hvordan dyrking fungerer og hvordan forskjellige planter trives. La barna, naboens barn og venner være med på å planlegge blomsterbed, balkonger og drivhus og ha det gøy sammen.

Fordeler for barn som lærer seg å dyrke

Enten det kun handler om å så i krukker som settes i vinduskarmen eller om dere fyller et helt drivhus, er det alltid best å gjøre det sammen. Husk at den beste karsen og de søteste tomatene er de dere dyrker selv. Små hjemmedyrkere får en rekke fysiske fordeler, blant annet:

 1. Bedre konsentrasjonsevne som forbedrer skolearbeid og lekselesing
 2. Redusert stress
 3. Mindre risiko for psykisk sykdom i voksen alder
 4. Forbedret motorikk
 5. Økt forståelse for planter og hvordan de trives

Morsom aktivitet for barn

Det å dyrke ved å så frø og kjerner er morsomt både for deg og for barna. Dere kan gjerne starte med en enkel variant – alle egendyrkede planter er velkomne! Velg frø som er enkle å få gode avlinger med og ta de litt mer krevende typene senere.

 • Tomater – Det er ingenting som er bedre enn solmodne tomater du plukker selv
   
 • Solsikker – Gir store vakre blomster som blir et blikkfang i hagen og på terrassen
   
 • Karse – Lett å så og svært godt på brødskiven
   
 • Gresskar – Plant noen gresskar i hagen og du er klar til Halloween
   
 • Sukkererter – Vokser raskt og smaker godt. Perfekt for utålmodige små barn

Mange måter å så på

Bruk din egen og barnets fantasi når dere sår. Hvis dere ikke har tilgang til et eget dyrkingsområde er det mange andre måter å så på.

Eggekartonger

Bruk gamle eggekartonger og legg frø i hvert lite rom, nesten som en minikrukke. Dette er samtidig et miljøvennlig alternativ, noe som det rettes stadig mer fokus mot. Dessuten er det enkelt å bare rive i stykker kartongen når dere skal plante om.

Hermetikkbokser

Større hermetikkbokser med tekst utenpå er et morsomt alternativ. Slike bokser ser flotte ut på balkongbordet og gir litt ekstra farge til planten som kommer opp.

La hagen bli et sted for lek

Det finnes også andre aktiviteter for barna i hagen i tilknytning til dyrking og såing. Det kan faktisk bli rene lekeplassen. Lag morsomme fugleskremsler, eller la barna lage små skilt som dere kan sette opp i hagen. Her gjelder det å slippe løs fantasien sammen og skape fine minner i vekstsesongen.

Les mer

Jordskole >>
Gjødningsskole – slik velger du riktig gjødsel og næring til plantene >>

Du er her:


Potte Terrakotta

Ø15 cm, Terrakotta

2990
Les mer
Spire frø Karse
Salg 50%

Spire frø Karse

2495 4990
Les mer

Fiberbrett med 12 potter

Bredde 17 cm, Beige

3990
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen