Basisredskaper til hagearbeid

Basisredskaper til hagearbeid

Med rett hageredskap får du hagen akkurat slik du vil ha den. Hos oss finner du alt fra hakker og river til beskjæringsutstyr og planteredskaper.

Det er viktig å ha riktig redskap. F. eks når du skal plante stauder eller beskjære trær og busker, både for plantene og din egen skyld.

Når du skal gjøre hagearbeid er det viktig at du velg redskaper som passer din hånd og som du synes er komfortable å bruke. Vekten er også avgjørende for hvor morsomt hagearbeidet vil bli. I dag lages mange redskap i lette materialer.

Her finner du våre hageredskaper >>  

 

Bra basisredskap å ha til hagearbeid i din hage:

  • Gressklipper – med en liten plen kan det holde med en håndgressklipper, men på større flater fungerer det oftest best med en motordreven eller elektrisk klipper.
  • HagespadeFor å gjøre det så enkelt som mulig å grave og flytte jord, trenger du gode og pålitelige spader. Vi anbefaler å ha både en spade med spiss blad til graving og en med rett blad for å skuffe unna.
  • RiveEn god rive er en nødvendighet i hagen. Den er perfekt til å fjerne løv, gress og annet hageavfall - samtidig som den lufter underlaget. Du kommer også lettere til rundt busker og stauder uten å måtte bøye deg. River finnes i mange varianter, men en enkel i plast til å rake tørt løv og gress med på gressplenen og i bed rekker langt. En løvkurv for å samle sammen hageavfallet etter raking kan også være lurt å ha.
  • PlantespadeSåing av frø og planting er to av de mest følsomme oppgavene for en hageeier, og en plantespade er noe du må ha til dette. En spiss plantespade kan du også bruke til å fjerne ugress.
  • Til beskjæring – En skarp og god beskjæringssaks som ligger godt i hånden er en nødvendighet ved beskjæring og tynning. For større greiner anbefaler vi en grensaks og en grensag. Om du har en hekk, trenger du en god hekksaks. Har du mye som skal klippes, anbefaler vi deg å investere i en elektrisk hekksaks.

 

Små tips:

  • Vårrengjør gressplenen så fort telen har gått ut av bakken. Men en elektrisk plenlufter kvitter du deg enkelt med både mose og dødt gress. Vi har selvfølgelig også river til både løv og moserensing. Velg en rive som passer din gressplen; jo tettere og viltvoksende, desto flere tenner skal riven ha.
  • Ugressfjerner hjelper deg å få bort alle røttene på hagens uønskede planter, såkalt ugress.
  • Et annet populært redskap er løkplanter. En løkplanter gjør det mye enklere å lykkes med plantingen av dine høstløker.

 

Husk at alt plantemateriale kan komposteres og gir deg en ny fin jord til plantene dine.

Kompost – slik lykkes du >>