Primula pricanto White 12 cm

Begerprimula 'Pricanto

Ø12 cm, Hvit

7990
En begerprimula i duse vintagefarger. Med sin kompakte voksemåte og lange blomstringstid er denne blomsten perfekt for å vekke vårfølelsen. Trives i sol-halvskygge i litt fuktig jord.
Begerprimulaens latinske slektsnavn primula kommer fra latinsk, som betyr 'den aller første’, og refererer til at den er en vårblomstrende plante. Om senvinteren selges den som en blomstrende inneplante som gir en forsmak på våren og den kommende blomstertiden. Begerprimulaen er en urtelignende staude med frodige blader som sitter tett sammen i en rosett. Bladene er omvendt eggformede, bare på oversiden og hårete på undersiden. Begerprimulaen ’Pricanto’s blomster sitter på høye stilker, er småblomstret og omgitt av store, grønne begerblader. Tidligere kunne kontakt med begerprimulaens blader forårsake hudreaksjoner, men ’Pricanto’ er en foredlet sort som ikke fremkaller allergiske reaksjoner. Begerprimulaen trives både ute og inne, tåler romtemperatur, men vil gjerne stå svalt i fuktig jord. Plant begerprimulaen alene i en potte eller flere sammen i forskjellige farger. I hagen blir den finest som kantplante eller i skogholtmiljø under busker og trær.
Se mulighet for hjemlevering
Tilgjengelighet i butikk

Råd om stell

Plasser begerprimulaen lyst, men ikke i direkte sollys. Knip regelmessig av avblomstrede blomster og sørg for å vanne jevnlig. Begerprimulaen vil stå i fuktig, men ikke bløt jord, og må absolutt ikke tørke. Unngå å vanne på selve bladrosetten. Et tips for å holde jorden jevnt fuktig og samtidig unngå vannsprut på bladene, er å sette primulaen i en innerpotte som deretter settes i en potteskjuler med lecakuler i bunnen. For å vanne, løft opp primulaen fra potteskjuleren og vann over lecakulene. Begerprimulaen liker å stå svalt, unngå derfor å plassere den for nærme varmekilder. Etter blomstring innendørs, kan du plassere begerprimulaen svalt, holde jorden fuktig og deretter plante den ut i bed om våren. Sørg for at det er plussgrader, frostfritt og at begerprimulaen plasseres lyst også utendørs, men beskyttet mot den sterke vårsolen. Begerprimulaen blomstrer ofte når den plantes ut, og det er gode sjanser for at den blir flerårig.

Slik planter du

Begerprimula trives i moldrik jord som holder på fuktigheten, gjerne med en viss andel torv. En svak dose gjødsel kan gis i blomstringsperioden. Plasser gjerne begerprimulaen i en innerpotte, og sett den deretter i en potteskjuler med 1–2 cm lecakuler i bunnen. Ved vanning, løft opp primulaen fra potteskjuleren og vann over lecakulene. Begerprimulaens røtter søker da ned mot lecakulene og kan ta til seg vann uten å bli for våt.

Frakt og levering

Fyll inn ditt postnummer for å sjekke muligheten for hjemlevering.

Netthandel på Plantasjen.no er mulig for deg som bor sentralt i områder i Bergen, Stavanger, Trondheim og deler av Oslo og Romerike. Vi har et utvalgt sortiment av møbler fra Hillerstorp som kan bestilles til hele landet.

Fraktprisen baseres på vekt, volum og hvor langt det er fra vårt lager til kunde. Vi jobber forløpende med å evaluere logistikkpunktene våre og fraktalternativene - nøyaktig fraktbeløp vises alltid i kassen før du betaler. 

Beregnet leveringstid vises i kassen før du betaler.

Plantasjen leverer alle hverdager, dag og kveld. Enkelte leveranser kan også leveres lørdag (mot tillegg) Sjekk dine ulike fraktalternativ i kassen før du betaler.

Tunge leveranser leveres ved tomtegrensen. Bærehjelp inngår ikke.

Spesifikasjoner

Salgsperiode: Januar - Mars
Artikkelnummer: 534271
EAN: 7058782464278
Farge: Hvit
Bredde: 14 cm
Dybde: 14 cm
Høyde: 15 cm
Vekt: 540 g
Innepotte Ø: 12 cm
Opprinnelse: Nederland

Kjøp til

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc