Rubus fruticosus 'Black Satin' trellis 5L

Bjørnebær iter

Høyde 85 cm, Hvit

449,-
  • Lysbehov: Sol
  • Herdighetssone: 4
  • Planteavstand: 150 cm
  • Fullvoksen: 300 cm
  • Spiselig
  • Bra for bier
  • Fullvoksen: 300 cm
  • Spiselig
  • Bra for bier
Sterk sort bjørnebær som gir bra avling i august september, gode bær. Grener som har hatt bær skjøres bort etter høsting. Trives i veldrenert, fuktig jord i full sol helst på en lun plass.
Black Satin gir gode avlinger av store ovale bær, og de tornefrie grenene gjør det lett å plukke dem. Denne bjørnebærsorten er et svært godt valg hvis du vil slippe torner og kanskje har barn som vil plukke selv. Bærene modner fortløpende i perioden september til oktober. De er helt modne når de enkelt løsner fra busken. Plant bjørnebærbusken mot en sørvendt vegg, et plankegjerde eller en mur, da trives den best og kan få ranker på 1,5-2 meter. Bjørnebær er både sunt og godt og inneholder godt med antioksidanter, tanniner og C-, E- og K-vitamin. Spis dem rett fra busken eller bruk dem i desserter, smoothier, syltetøy eller marmelade. Beskytt bærbuskene med et fuglenett, slik at du får ha bærene for deg selv. Black Satin får rosa/hvite blomster som er populære blant bier og sommerfugler. Bjørnebær er egentlig en frukt siden bæret er en steinfrukt. Selvbefruktende.
Se mulighet for hjemlevering
Tilgjengelighet i butikk

Vekstsyklus

Høstetid
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des

Råd om stell

Trives på et solrikt og varmt sted med godt drenert, moldrik jord som holder godt på fuktigheten. Nyplantede bjørnebærbusker trenger mye vann den første tiden. For å sikre en god avling kan det være behov for vanning i tørre perioder også senere. Gjødsle gjerne bjørnebærbuskene i april–mai. Black Satin bærer frukt på toårsskuddene. Grener som har båret frukt, fjernes etter innhøsting. Bjørnebærbuskene kan formeres på flere måter. For eksempel med avleggere: Begrav tuppen av en grein i jorden. Når den har rotet seg, klipper du den av og planter den der du vil ha den. Eller med stiklinger. Dekk over bjørnebærbusken med fiberduk om vinteren. Black Satin er selvbefruktende.

Frakt og levering

Fyll inn ditt postnummer for å sjekke muligheten for hjemlevering.

Netthandel på Plantasjen.no er mulig for deg som bor sentralt i områder i Bergen, Stavanger, Trondheim og deler av Oslo og Romerike. Vi har et utvalgt sortiment av møbler fra Hillerstorp som kan bestilles til hele landet.

Fraktprisen baseres på vekt, volum og hvor langt det er fra vårt lager til kunde. Vi jobber forløpende med å evaluere logistikkpunktene våre og fraktalternativene - nøyaktig fraktbeløp vises alltid i kassen før du betaler. 

Beregnet leveringstid vises i kassen før du betaler.

Plantasjen leverer alle hverdager, dag og kveld. Enkelte leveranser kan også leveres lørdag (mot tillegg) Sjekk dine ulike fraktalternativ i kassen før du betaler.

Tunge leveranser leveres ved tomtegrensen. Bærehjelp inngår ikke.

Spesifikasjoner

Salgsperiode: mai - juli
Artikkelnummer: 514169
EAN: 4017891316413
Farge: Hvit
Bredde: 25 cm
Dybde: 25 cm
Høyde: 65 cm
Vekt: 3,2 kg
Innepotte Ø: 23 cm
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc