Rubus fruticosus 'Little Black Prince' 5L

Rubus 'Little Prince'

Høyde 40 cm

14950 299,-
  • Fullvoksen: 100 cm
  • Planteavstand: 60-60 cm
  • Lysbehov: Sol
  • Herdighetssone: 1-5
  • Spiselig
  • Herdighetssone: 1-5
  • Spiselig
Ny og spennende sort som egner seg i krukke. Gir søte og syrlige svarte bær. Avling på årsskudd allerede det første året. Tornefri. Trives best på et solrikt sted, i godt drenert, moldrik jord som holder godt på fuktigheten.
'Little Black Prince' er en ny og spennende bjørnebærsort. Den har en buskete voksemåte og gir rikelig med bær allerede på årsskuddene. Denne sorten trenger ikke støttes eller bindes opp ettersom skuddene er stabile og loddrette. Når du beskjærer fjorårsskuddene (de som har båret frukt) tidlig om våren, kan du la det stå igjen rundt 20 cm. Disse skuddene vil da bære frukt som modner allerede i juni–juli, mens de nye årsskuddene får modne bær i august. Dermed får du to avlinger per sommer fra én enkelt plante. Skjær ned de gamle skuddene helt når de har båret frukt for andre gang. Denne metoden krever en stor krukke, minst ti liter, hvis du skal ha den på balkongen eller terrassen. Gi den godt med næring, det trenger den for å produsere så mye bær. Bærene er kanskje aller best å spise solvarme, rett fra busken, men de er også utmerket i desserter, som syltetøy og som saft. Selvbefruktende.
Se mulighet for hjemlevering

Salgsperiode:april - september

Vekstsyklus

Høstetid
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des

Råd om stell

Trives best på et solrikt sted, i godt drenert, moldrik jord som holder godt på fuktigheten. Nyplantede bjørnebærbusker trenger mye vann den første tiden. For å sikre en god avling kan det være behov for vanning i tørre perioder også senere. Gjødsle bjørnebærplantene i april–mai. Beskjær fjorårsskuddene (de som har båret frukt) tidlig om våren, men la det stå igjen rundt 20 cm. Da vil disse skuddene bære frukt som modner allerede i juni–juli, mens de nye årsskuddene får modne bær i august. Dermed får du to avlinger per sommer fra én enkelt plante. Skjær ned de gamle skuddene helt når de har båret frukt for andre gang. Vær oppmerksom på at denne metoden krever en stor krukke og godt med næring: Planten trenger mye næring for å produsere så mye bær. Røttene til planter som står ute i krukker om vinteren, utsettes for en større påkjenning i form av kulde enn planter på friland siden røttene ikke er beskyttet av jorden i bakken. Du bør derfor sette krukkene inntil en husvegg og pakke dem inn så godt som mulig. På Plantasjen selger vi ferdig krukkebeskyttelse. Det fungerer imidlertid også bra å sette krukkene på for eksempel en isoporblokk eller et liggeunderlag. Legg bobleplast, kartong, gamle gulvtepper, halm eller annet isolerende materiale rundt.

Frakt og levering

Fyll inn ditt postnummer for å sjekke muligheten for hjemlevering.

Netthandel på Plantasjen.no er mulig for deg som bor sentralt i områder i Bergen, Stavanger, Trondheim og deler av Oslo og Romerike. Flere områder legges til i starten av 2020.

Fraktprisen for hjemlevering varierer avhengig av hvilke produkter du bestiller og hvor du bor- nøyaktig fraktbeløp vises alltid i kassen før du betaler. 

Varer som finnes på lager, kan leveres neste virkedag avhengig av ditt fraktvalg. Beregnet leveringstid vises i kassen før du betaler.

Plantasjen leverer alle hverdager, dag og kveld. Enkelte leveranser kan også leveres lørdag (mot tillegg) Sjekk dine ulike fraktalternativ i kassen før du betaler.

Spesifikasjoner

Artikkelnummer: 510645
EAN: 7058782370531
Lengde: 23 cm
Bredde: 23 cm
Høyde: 40 cm
Vekt: 4,3 kg
Innepotte Ø: 23 cm
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc