Blomstrende sommerfester

Blomstrende sommerfester

Våren og sommeren byr på mange festlige anledninger; 17. mai, dåp, bryllup, jobbfester, avslutninger og sankthansfeiring.  Blomster gjør det ekstra fint og skaper en god stemning. Plantasjen har flotte komponerte buketter som gjør festbordet komplett. Du kan gjøre din egen komposisjon og skape ditt eget arrangement. Lek med form, farge, smak og duft for å vekke alle sanser, og hvorfor ikke blande inn spiselige planter i borddekorasjonen slik at gjestene kan krydre selv.

Buketter og snittblomster

Buketter og snittblomster skaper hverdagsluksus, og det finnes alltid en anledning til å glede noen med en fin bukett. 
Se snittblomster på Plantasjen her >>

Dekk langbordet med slynger

Grønne slynger er den perfekte dekorasjonen til en fest med mange gjester. Som en sammenkoplet grønn tråd slynger de seg fram over bordet. Bind sammen ranker av eføy med grønne blader fra hagen og butikken, stikk inn blomster som nellik, krysantemum og ildtopp. For å holde slyngen fresh kan du legge den på et kjølig sted og spraye den med vann før gjestene ankommer.
 

Vakre kranser som borddekorasjoner

Blomsterkranser er ikke bare til hodepynt, de gjør seg også utmerket på bordet. Slik binder du en enkel krans av for eksempel gentiana, gullris, kamille og grønne kvister. 

Mange små vaser

Enslige blomster og blader i høye og lave vaser som du plasserer i grupper på bordet eller henger i snøre fra taket kan variere i det uendelige. Lek med farge og form, ta opp vasens farge i blomsten eller bland i alle regnbuens farger. Ildtopp, alstromeria, peon og blomster fra marikåpe er noen eksempler på blomster som passer bra å kutte av og sette ned i små vaser.
 

Blomster på uventede steder

Badet er et ypperlig sted å overraske gjestene med en fargerik blomsteroppsats eller en enslig blomst i en vase hvis man har dårlig plass. Krysantemum er en takknemlig snittblomst som er tilgjengelig i en mengde farger og uttrykk. Bland den med grønne greiner og blader for å få en bukett med volum og farge. Krysantemum passer også bra alene i en eller flere vaser på servantkanten.
 

Sommerfint

Luftige blomsterdekorasjoner med mye volum til sidebordet. Ta inn naturen og bland vilt fra hagen, engen og butikken. Velg en vid vase og fyll på så blomstene står bra. En vill blanding i sommertiden kan være; peon, hortensia, praktmarikåpe prestekrager, lisianthus, nellik, kornblom og gentiana. 
Se Plantasjens aktuelle sortiment her >>
 

Bryllupsfest i skumringen

Lysslynger, lys og grønne greiner skaper en fantastisk frodig og grønn stemning over pyntingen både i partyteltet, på terrassen og innendørs. Legg til lyse roser eller peoner, blader og blomster av marikåpe og slynger av eføy så har du fått et fint bryllupsbord.
 

Høyt og klassisk

Hvite eller rosa liljer i høye vaser gir et enestående og klassisk uttrykk, sammen med et par kandelabrer gir det koldtbordet en herlig høyde. Legg gjerne noen steiner i bunnen av vasen så står blomstene bedre.

Vil du vite mer?

Flere tips og råd om hvordan du får et levende kjøkken med planter som du finner på plantasjen.no. Se utvalget vårt her >>