De 5 mest trendy inneplantene i 2017

De 5 mest trendy inneplantene i 2017

Planter som på en måte har en slags attitude, som skiller seg fra mengden i form, størrelse og uttrykk, er også de som kommer til å være mest populære i 2017.

Vi kjøper planter som tåler å bli plassert på ulike steder i hjemmet, f.eks. på badet, i solrike vinduskarmer, på gulvet og på hyller i mørke hjørner. Her er 5 typer vi ser som store trendplanter.

1 Alocasia 'Zebrina'

Den mest trendy av dem alle! En heftig plante med zebrastripede slanke stengler og store grønne skjoldformede blader. Trives på lyse plasser uten direkte sollys. Veldig flott å sette på en pidestall eller pall, og kommer best frem hvis den får luft rundt seg.

2. Elefantøre, Pilea Peperomiodes

Elefantøre er fortsatt populær. Bord- eller vindusplante med runde grønne blader. Kan plasseres litt inn i rommet, lett å stelle og gir som regel mange stiklinger.

3. Vindusblad

Vindusblad, 70-tallsfavoritten lever videre. Store karakteristiske blader som sammen gir en omfangsrik plante som tar plass og gir mye «grønn følelse». Vannes regelmessig, lett å stelle.

4. Cowboykaktus, Euphorbia erytraea

Stor kaktus som passer sammen med både andre kaktuser, grønne planter eller alene. Kan plasseres på de aller fleste steder – men i mørke hjørner anbefales det å bruke en plantelampe. Tåler å bli glemt, vannes av og til. Les mer om våre kaktuser >>

5. Fiolfiken, Ficus lyrata «Touffe»  

Fiolfiken har store mørke grønne fiolformede blader, en av stylistenes favoritter. Fin til å skape stemning sammen med lys, lampe, bøker eller annen dekorasjon. Fiolfiken liker høy luftfuktighet og bør derfor vannes og sprayes med vann regelmessig. Der den trives, kan den vokse seg svært stor. 

Vil du vite mer? 

Her finner du tips, inspirasjon og råd om hvordan du tar vare på inneplantene dine >>