De ti mest trendy plantene i 2020

De ti mest trendy plantene i 2020

Trenden med å innrede boligen med grønne planter har gjort seg tydelig de siste årene. Rom fylt med grønne planter kan sees i hvert eneste interiørmagasin – med alt fra mønstrede blader til trær til innebruk. Så, hvilke ti planter er de mest populære i 2020?

Er du ute etter de siste trendene?
Sjekk ut de mest trendy plantene i 2022.

Lettstelte planter som er enkle å plassere

Nye favoritter som bregne og begonia gjør comeback i 2020, men også elefantøre (Alocasia) og andre store planter med mønstrede eller flerfargede blader er fremtredende i trendbildet. Den kanskje viktigste faktoren ved valg av planter er at de skal være lettstelte og enkle å plassere i boligen. Vi ønsker å innrede hjemmet med planter uten å måtte bruke for mye tid på pleie og stell. Heldigvis finnes det mange planter som fyller disse kriteriene!

Ti trendy planter 2020

Nedenfor ser du hvilke ti plater vi mener blir de mest trendy i 2020.

 1. Alocasia ‘Zebrina’, Alocasia Zebrina
  Dette er den mest trendy planten av de alle! Alocasia ‘Zebrina’ er en eksotisk plante med store blader på høye og karakteristiske stilker med sebramønster. Planten trives på lyse steder uten direkte sol. Perfekt å plassere på en pidestall eller krakk, da den trives best om den står luftig plassert.
   
 2. Bostonbregne, Nephrolepis Exaltata Green Lady
  Bregner er blant våre mest klassiske og hardføre planter. Den er lettstelt, stor og frodig og har kompakt vekst. Plasser helst planten et stykke inn i rommet, og dusj den regelmessig med kalkfritt vann.
   
 3. Begonia, Begonia
  Begonia er en retroplante som finnes i mange ulike farger og former, og gjerne med unikt mønster. Planten kan være alt fra den klassiske «bestemorsblomsten» til trendy varianter i ulike nyanser og fargekombinasjoner. Prikkebegonia (Begonia ‘Maculata’) er en favoritt som har kommet sterkt tilbake i motebildet. Denne planten skiller seg ut med sine flotte prikker og hvite små blomster. Dessuten er den lettstelt!
   
 4. Paraplyplante, Schefflera Compacta
  Å ha trær innendørs er en av de største plantetrendene akkurat nå. Paraplyplanten er lettstelt, populær og frodig med sine blanke, vakre rosettblader som har form som en paraply. Planten gjør hjemmet grønnere og er en staselig plante som kan bli opptil en meter høy. Planten trives på lyse steder og i halvskygge.
   
 5. Gummifiken, Ficus Elastica
  Gummifiken, Ficus Elastica, er en høyt verdsatt plante med sine dekorative, gummilignende, glansfulle og mørkegrønne blader. Planten er lettstelt og passer perfekt på stuegulvet der den kan vokse seg stor. Dette er den perfekte gave til alle som er opptatt av de siste trendene!
   
 6. Praktspragle, Plectranthus scutellarioides
  Praktspragle har blitt en svært trendy plante de siste årene, og denne tendensen vil nok fortsette inn i 2020. I tillegg til å være en dekorativ fargebombe, er denne planten også lettstelt og hurtigvoksende. Plasser gjerne lyst for å la fargene komme til sin rett.
   
 7. Flamingoblomst, Anthurium andraeanum
  Med sine svært blanke blader og eksotiske blomster, utstråler flamingoblomsten fargesterk eleganse uansett hvor den plasseres. Planten er enkel å stelle og har lang blomstringstid – året rundt. Planten foretrekker lunkent vann og kompakt jord.
   
 8. Gullranke, Epipremnum aureum
  Gullranken er en moderne klassiker med hengende og klatrende vekstmønster. Denne planten er både lettstelt og hurtigvoksende. En gullranke er perfekt å plassere i ampel i et vindu uten direkte sol. Plantens gulmønstrede bladverk gir gullranken et karakteristisk preg, og den steller seg selv dersom den får vann når jorden har tørket.
   
 9. Porselensplante, Hoya carnosa
  Porselensplanten er en trendy og tropisk plante med velduftende, små blomster. Planten er lettstelt og trives i romtemperatur. Porselensplanten er et vakkert blikkfang dersom du lar den vokse langs en espalier eller bue, eventuelt har den hengende i en ampel. Planten vokser naturlig i Kina og foretrekker å tørke ut mellom hver vanning.
   
 10. Assorterte sukkulenter
  Sukkulenter er planter som lagrer vann i bladene og derfor også er kjent som fettblad. Det er trendy å kombinere flere sukkulenter i en klynge, for eksempel pengetre, rosetturt og lignende. Plasser ulike sukkulenter og søte kaktuser på et bord for å gjenskape California -trenden som er på moten i 2020!

Andre planter i kategorien trendplanter

Store kaktuser er en annen trend på plantefronten. Kaktuser er som kjent både lettstelte og robuste. Denne planten trives lyst og trenger sjeldent vann. Perfekt i en travel hverdag!

Finn din favoritt blant våre trendy planter

Les mer

Grønne planter >>
Blomstrende inneplanter >>

Porselensplante på bøyle

Høyde 65 cm, Grønn

599,-
Les mer

Sukkulent 'Mexico'

Høyde 10 cm, Grønn

4690
3 for 119,-
Les mer

Bostonbregne

Høyde 30 cm, Grønn

9990
Les mer

Begonia 'Maculata'

Høyde 25 cm, Grønn

149,-
Les mer

Gullranke

Høyde 40 cm, Grønn

279,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen