Den nye trenden: heng opp flotte luftplanter

Den nye trenden: heng opp flotte luftplanter

Tillandsia, eller såkalte luftplanter, er sosiale små planter. De er blant de mest lettstelte og hardføre inneplantene du kan skaffe deg, i tillegg til at de renser luften og tar svært liten plass.

Plassering

Plantene liker seg på lyse steder, uten direkte sollys som kan brenne tuppene på bladene. Hvis du vil henge eller plassere dem et stykke inn i rommet, kan du bruke en plantelampe for å hjelpe plantene med å trives.

Luft

Hvis du legger planten i en lukket beholder, bør du åpne beholderen litt nå og da, for å få en god luftsirkulasjon. Planten skal også være tørr når den legges tilbake etter vanning.

Vann

Som alle andre planter, trenger luftplanter vann innimellom. Du kan enten spraye dem et par ganger i uken, eller sette dem i vannbad i 20-30 minutter annenhver uke. Det er viktig at basen tørker godt, så de ikke råtner.

Tips

Hvis plantens blader er lukket og litt sammenrullede, trenger planten mer vann. Sett planten i et vannbad så den kan komme seg igjen. En frisk og sunn plante har helt åpne blader. Hvis noen av de nederste bladene har visnet helt, kan de fjernes forsiktig. Det vil så vokse frem nye blader.

Skudd

Friske og sunne luftplanter kan produsere nye, små skudd. Disse kan du skille forsiktig fra moderplanten når de har nådd en tredjedel av størrelsen til moderplanten.

Vil du vite mer?

Her finner du tips, inspirasjon og råd om hvordan du tar vare på plantene dine >>