Vil du også ha en pottehage med spiselige planter og fargesprakende blomster – selv om du bor i leilighet eller bare har en liten uteplass med steinheller? Heng deg på trenden og anlegg en «Pottery Garden», som er vanlig i New York og Tokyo. Det er en hage full av dyrkeglede og planter i potter.

Din hage i potter

La deg inspirere av den urbane trenden

Urbane miljøer byr ikke på så mange dyrkemuligheter for den med grønne fingre, og det gjelder å være kreativ for å skape en hage til glede og nytelse. Med potter i forskjellige størrelser, planter og god jord er du godt på vei mot å skape en «Pottery Garden» – en hage med blomster, grønnsaker og andre planter i potter.

Pottehager skaper ikke bare finere omgivelser, de fungerer også som oksygenkilder og lar deg dyrke dine egne grønnsaker.

Anlegg en hage av potter med grønne planter

I trendfølsomme storbyer som New York og Tokyo har «Urban Gardening» lenge vært et begrep. Der finnes det ikke bare store hager og parker på tak og gamle jernbanespor, mange har også innredet balkonger og inngangspartier med frodige og bugnende potter. Heng deg på trenden og anlegg din egen pottehage.

  • Trädgård i krukaBland potter i ulike størrelser og gjerne ulike materialer – hvorfor ikke terracotta
  • Heng opp pottene i ampler og plasser dem på hyller for å bygge på i høyden.
  • La større, lave og brede potter stå på gulvet og bakken for et grønt fundament.
  • Miks alt fra oliven- og fikentrær til sitrusvekster, grønnsaker og fargesterke blomster.
  • Krydderplanter gjør seg godt i potter og balkongkasser. Pass på å lage en kjøkkenhage når du først er i gang.

Du trenger ikke å begrense deg til balkongen eller uteplassen. Hvorfor ikke plante ut i potter på fellesområdet eller utenfor blokkinngangen for en flott velkomst? Vi trenger flere grønne flekker, ikke minst i blokkområdene.

Din hage i potter med middelhavsplanter

Trädgård i krukaMiddelhavets flora egner seg utmerket i potter på solrike uteplasser og store balkonger. Ikke bare er de stilrene og eksotiske, de klarer seg godt bare du vet hvordan du skal stelle dem.

  • Oliventrær skal plasseres i full sol og jorden bør holdes jevnt fuktig, selv om de tåler litt tørke.
  • Sitrusplanter plasseres varmt og i ly for vind, trenger regelmessig vanning og sitrusnæring annenhver uke om sommeren.
  • Fikentrær trives godt i potter på balkongen om sommeren, gjerne i sol til halvskygge. Vann regelmessig og gjødsle en gang i måneden om sommeren.
  • Bougainvillea, også kjent som trillingblomst, er en fargesterk klatreplante som trives i full sol og vil vannes regelmessig. Den skaper en hjemmekoselig følelse på enhver balkong.

Varier plantene og påse at de har store nok potter for å kunne vokse seg store i løpet av sommeren.

Planter i potter passer overaltTrädgård i kruka

Å lage en hage er ikke vanskeligere enn som så – fyll potter med planter. Perfekt for hvilken som helst balkong, altan eller uteplass. Du kan dessuten ha potter med planter på gressplenen i hagen – en «Pottery Garden» er ikke kun for leiligheter eller urbane miljøer med begrensede grøntområder. De gjør seg godt overalt.

Les mer

Velg riktig jord >>
Stauder i potte >>Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen