Gjør balkongen til en dyrkingsoase du kan nyte og spise av. Selv på små områder kan du dyrke godsaker som bær, frukt, grønnsaker og krydder. Du kan så eller starte med utvokste planter, avhengig av dine ønsker og ambisjoner.

Dyrking på balkongen

Smarte løsninger for enklere dyrking på balkongen

Med plantekasser som er tilpasset dyrking på små flater er det lettere å lykkes. Uansett hvilken kasse du velger, er jorden viktig. Velg en jordtype som er egnet for det du vil dyrke, og tilfør næring regelmessig om sommeren.

 • Herba 
  Herba er dyrkingsposen som du åpner når du trenger den. En potte som puster, ikke lekker og som kan slås sammen?! Tanken er ikke ny, men vi har forbedret den så langt det er mulig. Pottene er lette å flytte med håndtakene, og røttene får luft uten at det lekker vann. Mellomstørrelsen kan til og med settes i stativ. Den er ideell for å dra opp nye planter og ha som reserve når du skal flytte en plante. Hvorfor ikke ta med favorittene i Herba til sommerhytta?
   
 • Cultura 
  Cultura er en plantekasse med innerduk som gjør det lett for deg å dyrke både bær og grønnsaker på terrassen. Kassen finnes i to høyder og størrelser, som kan kombineres med espalier hvis du satser på slyngplanter eller trenger støtte for plantene dine.
   
 • Olea 
  Olea er en serie med potter for alle. De klassisk rene pottene i terrakotta er ikke bare unikt enkle i sin tidløse design. De tåler også frost og kan stå ute hele året. Olea-pottenene finnes i ulike former, høyder og størrelser, slik at det er enkelt å dyrke grønnsaker og dekorere med blomster, selv på svært små flater. Olea finnes i hel, halv og kvart størrelse, samt i forskjellige høyder. Du kan plassere planter med ulike vanningsbehov ved siden av hverandre. Det er også mye enklere å bytte ut planter i ulike tidsintervall uten å skade det som blomstrer ved siden av. Et eksempel er mynte, som er sterkt voksende og har lett for å konkurrere ut andre krydderurter i en dyrking. Gi mynten en egen Olea-potte som glir inn blant de andre og gir de andre krydderurtene den plassen de trenger. Olea-halvpotter står bra mot vegg, balkongrekkverk eller på trappetrinn.  Med en rund Olea-potte kommer plantene til sin rett uten å konkurrere med potten. En stilren og enkel design som lar plantene komme til sin rett.

Støtte dine planter

Røtter i vekst er plasskrevende og vil alltid ha mer næring og bedre plass. Du bør derfor plante om til større potter når de begynner å vokse seg til. Et snøre fra taket er den enkleste støtten for agurker og tomater. Selv om et espalier selvfølgelig er en mer letthåndterlig løsning. En enkel pinne som støtte er funksjonell og lett å skjule når chili- og paprikaplantene begynner å modnes og må ha støtte.

Dyrke selv på balkongen

 • Poteter til midtsommeren?
  Tenk at et vanlig kar eller en potte med settepoteter og ferdigkjøpt jord kan være så spennende. Vi lover deg at barna i familien kommer til å våke over karet hele tiden frem til midtsommer.

 • En egen vitaminbombe på balkongen
  Dyrk blåbær og tyttebær på balkongen i såkalt sur jord, f.eks. rododendron- eller hortensiajord. Blåbær gir større avling og finere bær hvis du planter to ulike sorter på balkongen, så de kan bestøve hverandre. Blåbærbusken får også en rød og flott høstfarge på bladene men tyttebær er vintergrønn og pryder plassen selv på vinterhalvåret.

 • Dyrk gode bær for hele sesongen
  Bjørnebær, markjordbær og jordbær kan gjerne plantes sammen. Som alle bær trenger de mye sol og regelmessig vanning for at bærene skal bli søte og gode. Plant gjerne ulike sorter jordbær og markjordbær for lengre høsting. Bjørnebærene modner på sensommeren/høsten og sørger for at sommerfølelsen holder seg litt lenger. Cultura plantekasse, høy eller lav, er svært godt egnet for dyrking av bær på balkongen.

 • Store bærbusker
  Tindved anses for å være et superbær som også vokser vilt, først og fremst langs kysten. Bærene modner i august. De sitter ganske hardt på busken, men inneholder både C-vitamin og antioksidanter. De har en spesiell og forholdsvis syrlig smak, og de kan brukes til juice, syltetøy og som smakstilsettere til is. Selve busken er frodig og grå med vakre blader. Den tåler både salt og vind. Plantes gjerne i store potter på solrike balkonger. Tindved er enkjønnet, så det er nødvendig med både han- og hunplanter for å få bær. Til og med solbær og stikkelsbær kan plantes i store potter på balkongen.

 • Epletre på balkongen?
  Javisst! Det går helt utmerket. Det enkleste er å velge et tre som ikke blir så stort, f.eks. et søyletre eller svaktvoksende tre. Det finnes arter av kirsebær, eple og pære. 

Les mer

Planter på balkongen og terrassen – slik lykkes du >>
Bær – slik lykkes du >>

Du er her:


Plantekasse Cultura
Outlet 499,-

Plantekasse Cultura

Lengde 78 cm, Tre

499,- 1499,-
Les mer
Espalier Cultura
Outlet 50%

Espalier Cultura

Høyde 114 cm, Svart

22450 449,-
Les mer

Halvpotte Olea

Høyde 25 cm, Terrakotta

159,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen