Eføy - slik lykkes du

Eføy - slik lykkes du

Eføy er en plante med mørkegrønne, lysegrønne eller tofargede blader som renser luften. Den er utrolig lettstelt og kan plasseres mange forskjellige steder i hjemmet. Eføy har blitt en av våre mest populære grønne planter fordi den er lett å bruke i forskjellige sammenhenger.

Bruksområde

  • Eføy hengende på buer skaper eleganse i vinduene.
  • Planter som henger i ampler på veggen eller fra taket, skaper en forfriskende grønnfarge et godt stykke inn i rommet og virker innbydende i inngangspartier eller som en fargeklatt på soverommet.
  • Du kan plante eføy i et stort fat omringet av pyntesteiner og sette den på sofabordet, så har du en enkel oppsats.
  • Pynt opp bordet ved å klippe av noen stengler (dette gjør planten fyldigere) og plasser dem som en bordløper, sentralt sammen med noen telysholdere.
  • Eksperimenter med forskjellige krukker for å variere stilen. Krystall eller leire, hvitt eller flerfarget. Eføyen passer inn og fyller en funksjon både i gruppe og i ensom majestet.

Plassering

Eføy trives best hvis den beskyttes mot sterk sol. I sommerhalvåret kan den plasseres både innendørs og ute i krukker. Den passer fint sammen med andre sommerblomster.

Vanning og stell

Vannes regelmessig; gi den en svak dose næring (les på flasken) vår, sommer og høst. Om vinteren bare én gang i måneden. Gi den en real dusj én gang i måneden, så holder den seg frisk og fin.

Eføy finner du blant våre grønne inneplanter >>