Et utekjøkken for all sommermaten

Med utekjøkken og tilhørende arbeidsbenk er du klar for sommerens middager, lunsjer og herlige frokoster. Forbered maten på et funksjonelt utekjøkken med krydderurter for hånden, og nyt hagens grønne ro.

Et utekjøkken for all sommermaten

På varme sommerdager er det praktisk og lettvint å lage maten på et utekjøkken. Da slipper du å løpe inn og ut, og smulene kan du bare børste vekk når du er ferdig. Praktisk, men fremfor alt herlig.

Slik skaper du et flott utekjøkken

Her er noe av det du kan trenge for å lage ditt drømmekjøkken ute:

 • Arbeidsbenk
  En stødig arbeidsbenk å jobbe på, gjerne med en del oppbevaringsplass under. Jo flere avlastingsflater du har, desto enklere blir det å lage mat på plassen – også når dere er flere.
 • Oppbevaring
  På en stilren metallhylle får du plass til servise, skjærebrett og krydderurter. Har du en vegg, kan du montere en praktisk knaggrekke til å henge opp kjøkkenredskaper.
 • Vask med kran
  Med et komplett utekjøkken med vask og kran kan du ta oppvasken og skylle av ting under rennende vann. Har du en utekran i nærheten, kan du benytte det for å få tilgang til rennende vann i utekjøkkenet.
 • Husholdnigsutstyr
  Utrust utekjøkkenet med tallerkener, bestikk, funksjonelle kniver, sleiver, skåler, stekepanne, kasserolle og alt annet du trenger for å lykkes med maten ute i hagen. Bare husk å ta inn alt når det er på tide å stenge uteplassen om høsten.

Inspirasjon til utekjøkken

Her vil vi gå igjennom detaljene du ikke vil gå glipp av om du er ute etter et komplett og godt utrustet utekjøkken. La deg inspirere av ulike materialer, produkter og tilbehør. Er du «handy», kan du bygge utekjøkkenet selv. Vil du ha litt hjelp på veien, er ferdige moduler en super løsning.

Utekjøkken i serien Verona er et eksempel på en praktisk konstruksjon som du kan bygge videre på alt ettersom hva du ønsker deg. I serien finner du en modul med oppvaskbenk, men også en hjørnemodul og vanlig modul som kan brukes til å forlenge. Dermed kan du tilpasse utekjøkkenet til den størrelsen som passer akkurat for din uteplass. Verona er laget i aluminium og nonwood, begge materialer som er slitesterke og veldig godt egnet til utebruk.

Benkeplate til utekjøkkenet

Utekjøkken i Verona-serien har benkeplate i vedlikeholdsfri og slitesterk nonwood. Det er praktisk, enkelt og stilrent, og passer inn på de fleste uteplasser. Vil du lage utekjøkkenet selv, eller piffe opp ferdigmodulene, er benkeplaten imidlertid en viktig brikke. Valget av benkeplate har nemlig mye å si for designet og inntrykket du får av utekjøkkenet, og det er mange ulike materialer å velge mellom, alt fra massivt tre og rustfritt stål til benkeplater i stein og kompositt (plast).

 • Benkeplate i rustfritt stål eller aluminium
  En rustfri benkeplate, eller en i aluminium, gir et industrielt preg på utekjøkkenet og kan var skikkelig stilig sammen med kroker og oppheng i samme stil. Denne typen benkeplater er motstandsdyktig mot vær og vind og i tillegg enkle å holde rene. Det kan imidlertid ganske lett bli riper i dem, og du risikerer å få bulker om du mister ting på dem.
 • Benkeplate i naturstein
  En benkeplate i naturstein gir et eksklusivt inntrykk, og er en robust løsning som er motstandsdyktig mot både riper og værets krefter. Det er imidlertid ikke billig med natursteinsplate, og det er tungt å få den på plass. Noen typer stein er også mer følsomme for syre, slik at det kan bli flekker om du søler brus eller vin på steinen. Marmor er et eksempel på stein som fort kan få flekker, mens granitt er mer holdbart sånn sett. Benkeplater i naturstein finnes i alle mulige farger, og kan være matte eller høyglanset alt ettersom hvordan de slipes og poleres.
 • Benkeplate i støpt betong
  Er du av den nevenyttige typen, kan du støpe din egen benkeplate i betong til utekjøkkenet. Betong er holdbart og slitesterkt, men har porer og kan derfor få flekker.
 • Benkeplate i tre
  En benkeplate i massivt tre er også et alternativ. Tre med tett kjerne, som eik, er fuktbestandig, men tre er et levende materiale, så det vil med tiden påvirkes av vær og vind. Det krever også jevnlig behandling.

Om du velger et materiale som ikke er det aller mest holdbare, kan du beskytte benkeplaten og utekjøkkenet ved å bygge et lite tak over det.

Tilberedning av mat – grill og pizzaovn

Et utekjøkken blir ikke komplett uten en grill å kunne tilberede maten på. Grillen bør stå relativt nær arbeidsbenken, uten å risikere at det kan oppstå varme- eller brannskader. En gassgrill eller elektrisk grill blir fort varm og er et enkelt valg, mens en kullgrill gir maten en klassisk røkt smak. En kullgrill er enkel å flytte på, mens gassgriller er tyngre og el-grillen krever et strømuttak i nærheten.

Les også
Kjøpe grill: Velg riktig grill til ditt bruk

Krydderurter i kjøkkenhagen

En sommerlig lunsj eller middag blir ekstra eksklusiv med ferske krydderurter rett fra hagen. Noen favoritter å dyrke er timian, rosmarin, oregano, basilikum, persille, dill og mynte. Så fra frø og plant ut krydderurter i plantekasse eller potte på et lyst og lunt sted. Vil du spare tid, kan du kjøpe ferdige planter og plante ut der det passer, gjerne praktisk plassert i nærheten av utekjøkkenet.

Flere tips og rådDin handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen