Et utekjøkken for all sommermaten

Et utekjøkken for all sommermaten

Med utekjøkken og tilhørende arbeidsbenk er du klar for sommerens middager, lunsjer og herlige frokoster. Forbered maten på et funksjonelt utekjøkken med krydderurter for hånden, og nyt hagens grønne ro. Les mer om hva du trenger for et praktisk og koselig sommerkjøkken ute i det fri.

Lag mat på utekjøkkenet

På varme sommerdager er det herlig og praktisk å lage maten på et utekjøkken. Da slipper du å løpe inn og ut, samtidig som du bare kan børste vekk smuler og rester når du er ferdig. Lettvint, og først og fremst herlig.

Skap sommerens utekjøkken med dette:

  • Arbeidsbenk. En stødig arbeidsbenk å jobbe på, gjerne med mye oppbevaringsplass under.
  • Oppbevaring. På en stilren metallhylle får du plass til servise, skjærebrett og krydderurter. Har du en vegg, kan du montere en praktisk knaggrekke til å henge opp kjøkkenredskaper.
  • Vask med kran. Med et komplett utekjøkken med vask med kran kan du ta oppvasken og skylle av ting under rennende vann.
  • Husholdnigsutstyr. Utrust utekjøkkenet med tallerkener, bestikk, funksjonelle kniver, sleiver, skåler, stekepanne, kasserolle og alt annet du trenger for å lykkes med maten ute i hagen.

Grill for tilberedning av kjøtt, fisk og grønt

Et utekjøkken blir ikke komplett uten en grill å kunne tilberede maten på. Grillen bør stå relativt nærme arbeidsbenken, uten å risikere at det kan oppstå varme- eller brannskader. En gassgrill eller elektrisk grill er enklere å få rask varme på, mens en kullgrill gir maten en klassisk røkt smak. En kullgrill er enkel å flytte på, mens gassgriller er tyngre og el-grillen krever et strømuttak i nærheten.

Krydderurter i kjøkkenhagen

En sommerlig lunsj eller middag blir ekstra eksklusiv med ferske krydderurter rett fra hagen. Noen favoritter å dyrke er timian, rosmarin, oregano, basilikum, persille, dill og mynte. Så fra frø og plant ut krydderurter i plantekasse eller potte på et lyst og lunt sted. Vil du spare tid, kan du kjøpe ferdige planter og plante ut der det passer, gjerne praktisk plassert i nærheten av utekjøkken og matlaging.

Les mer

Dyrking av krydder – slik lykkes du >>
Start egen økologisk dyrking >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc