Evighetsblomster – dyrk blomster du kan tørke

Noen ganger har man lyst til å forlenge opplevelsen av enkelte blomster. I mange tilfeller er blomstringsperioden ganske kort, noe som betyr at man har kort til på seg til å nyte synet av blomstene.

Evighetsblomster – dyrk blomster du kan tørke

Tips og råd om stell av evighetsblomster

Siden evighetsblomster, også kalt eterneller, er en stor gruppe av planter, vil dyrking og stell være litt forskjellig fra sort til sort. Det enkleste er kanskje å først bestemme seg for hvilke sorter man vil lage evighetsblomster av, og deretter undersøke hva slags forhold hver enkelt av dem trenger. Generelt kan vi imidlertid si at evighetsblomster er robuste planter som tåler sterk sol. De foretrekker et lyst og solrikt voksested enten de står innendørs eller utendørs.

Dyrking av evighetsblomster

Det anbefales å forkultivere evighetsblomster innendørs i mindre drivhus for å gjøre dem så livskraftige som mulig og forberede dem på tilværelsen ute i et blomsterbed eller i en potte innendørs. Sørg for at jorden de står i, er porøs og godt gjødslet, og at den aldri tørker ut.

Høsting og tørking

Hvis du skal tørke evighetsblomstene, bør du plukke dem en varm formiddag, når de nettopp har sprunget ut. Bind dem deretter sammen til en bukett og heng dem opp ned – gjerne mørkt og svalt, slik at fargene holder seg best mulig.

Evighetsblomster – evig nytelse

Selv om hensikten med evighetsblomster i mange tilfeller er å tørke dem, er det ikke noen nødvendighet. Dette er en gruppe som omfatter mange svært lettstelte blomster som trives innendørs i potte eller som del av et blandet blomsterbed. De krever ikke spesielt mye stell og gir svært vakre, robuste og hardføre blomster, noe som også er en av grunnene til at de egner seg så godt til tørking.

Gruppen evighetsblomster omfatter en lang rekke planter. Rhodante, stråblom og knerisp er bare en liten brøkdel av de plantene som kan regnes med i denne kategorien. Mange av blomstene i kurvplantefamilien egner seg svært godt som evighetsplanter. Man kan dessuten inkludere både asters, blomster med rørkrone og kuletistel i denne gruppen. Hvis du har roser, skabiosa, marrisp, lyng, ridderspore, forskjellig løkblomster, storhjelm, smørblomster, strandtorn eller knoppurt, kan du også bruke disse som evighetsblomster. Husk også at du ikke nødvendigvis trenger å tørke dem: Evighetsblomster holder seg fine lenge som vanlige avskårne blomster i vase.

Planter med kort blomstringstid krever gjerne mye stell og oppmerksomhet for at blomstene skal bli så flotte som mulig. Det finnes imidlertid en løsning for deg som vil ha glede av blomstene lenge, nemlig en gruppe blomster som kalles eterneller, eller evighetsblomster.

Noen fakta

  • Egner seg svært godt for tørking.
  • Holder formen og fargen lenge, det gjelder også som snittblomster i vase.
  • Svært enkle å dyrke fram.
  • Robuste og hardføre når de står i jorden.
  • For at en blomst skal kunne kalles eternell eller «evighetsblomst», må den i stor grad beholde fargen og kronbladene ved tørking.
  • Evighetsblomster er en samlebetegnelse for planter som egner seg for tørking.
  • Har eksistert i Skandinavia siden 1700-tallet.

Les mer

Blomsterbed - slik lykkes du >>

Du er her:


Plantejord Kvalitet

40 L

8990
5 for 399,-
Les mer
Evigvarende blomster, blanding
Salg 50%

Evigvarende blomster, blanding

1995 3990
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen