Februar – planlegg sesongen

Februar – planlegg sesongen

Lyset begynner så smått å komme tilbake, og forhåpentligvis får vi nyte mer av solen og kanskje kan vi til og med ane at våren på vei. Skap vårstemning inne med grønne planter, duft av jord fra de første nysådde frøene, primula og herlige, sprø tulipaner.

Start våren inne

Du kan allerede nå begynne å planlegge og plante til sesongen. Se gjennom vårt store frøsortiment og start med vekster som trenger litt lengre tid til å gro og vokse, som f.eks. purreløk, aubergine, chili, tomat og paprika. Stiklingene begynner så smått å dukke opp i butikkene våre og med dem en følelse av at våren er på vei. En vekstlampe gir de små plantene en ekstra god start.

Snittblomster som hverdagsluksus

Fortsett fråtsingen i herlig sprø svenskdyrkede tulipaner, nå når de er på sitt beste. Hos oss finner du også fine snittroser som passer perfekt til å skape en levende og koselig atmosfære i hjemmet.
Hent inn kvister fra hagebuskene og sett dem i en vase, så får du en forsmak på nyutsprungne blomster og blader.

Pott om de grønne plantene dine

Dette er en fin tid for ompotting og deling av potteplanter som begynner å få det trangt i krukken. Velg bra jord og bruk rene potter for å oppnå best mulig resultat. Gi de grønne plantene en dusj slik at de blir friske og fine. Kanskje skal du benytte sjansen til å kjøpe flere planter, samt henge opp og omplassere dem du allerede har for å skape en ny og oppfriskende følelse.

Utestell

Naturen og hagen ligger fortsatt i dvale og vi kan gripe sjansen til å se over vinterdekkingen av busker og gnagebeskyttelse på stammer. Dersom snøen ligger tungt, kan det være nødvendig å riste den av grener i hagen og på balkongen. Fine dager passer fint til beskjæring av busker og trær.

Les mer om og bli inspirert av: våre snittblomster >>