Feir mamma med blomster på morsdagen

Hun har lest tusentalls godnatthistorier, hentet og levert deg i alt fra barnehage til diskotek, og oppmuntret deg i en årrekke. Morsdagen er dagen du kan si «Takk, mamma, for at du finnes!». Husk morsdag på søndag 11. februar!

Feir mamma med blomster på morsdagen

For de aller fleste av oss er det våre nære og kjære som betyr aller mest, men også ofte de personene vi fort tar for gitt. Den andre søndagen i februar feirer vi alle mødre i Norge. Vis hvor mye du elsker og setter pris på din mamma!

Kanskje pleier du og familien din å gi mor oppmerksomhet med frokost på sengen, hjemmelaget kake, gratulasjonskort, tegninger og blomster?

Når er det morsdag?

I Norge feires morsdag på andre søndagen i februar. Her er datoene for de kommende årene:

 • 2025: Søndag 9. februar
 • 2026: Søndag 8. februar

Morsdagens opprinnelse

Tradisjonen med å feire mor ble introdusert i USA allerede i 1905. Det var amerikaneren Anna Jarvis som ville hedre sin mamma på ettårsdagen etter hennes bortgang. Anna Jarvis mente at «en mor er den personen som har gjort mer enn noen andre har for deg». Den første større feiringen av morsdagen fant sted i en kirke i West Virginia i USA. Anna Jarvis dekorerte hele kirken med blomster og delte ut sin mors favorittblomst til alle som kom; hvite nelliker.

Etter hvert klarte Jarvis å få med den amerikanske presidenten til å stifte en nasjonal fridag for å feire morsdagen. Det spredte seg videre til Europa og har i dag blitt en dag der vi feirer mamma med blomster av alle slag.

Alle blir glade av blomster

Amerikanske atferdsforskere ved Rutgers Universitet i New Jersey har studert hvordan vi mennesker reagerer følelsesmessig på det å få blomster. I ti måneder studerte forskerne hvordan deltakerne i undersøkelsen reagerte, og de kom frem til at vi mennesker reagerer veldig positivt på det å få blomster.

 • Det viste seg at samtlige deltakere uttrykte en ekte glede når de mottok blomster. Denne reaksjonen var tydelig i alle aldersgrupper.
 • Blomstene viste seg også å ha en langsiktig, positiv effekt på deltakernes humør.
 • Deltakerne viste høy trivsel og tilfredshet med livet.
 • Tilstedeværelsen av blomster førte til økt kontakt med familie og venner.

– Med vanlig, sunn fornuft skjønner vi at blomster gjør oss lykkelige. Nå viser også vitenskapen at blomster ikke bare gjør oss lykkeligere enn vi tidligere har trodd, men de har også sterke positive effekter på vår generelle trivsel, sier doktor Jeannette Haviland-Jones, ved den psykologiske institusjonen.

Grønne gaver til morsdag

Det å gi bort en stor bukett vakre avskårne blomster gir et inntrykk av gavmildhet og raushet, og sprer en varm atmosfære i hjemmet. Om du vil gi bort blomster som holder lenge, er potteplanter et godt alternativ. Orkidéer er romantiske og elegante, og kan blomstre i månedsvis. Roser i potte, hortensia og andre blomstrende potteplanter er også fine å gi bort.

Slik tar dere vare på snittblomstene

 1. Beskytt
  Legg fuktet papir rundt stilkene, og beskytt blomstene fra kulde ved å pakke dem inn i papir før du går fra butikken.
   
 2. Snitt om
  Snitt stilkene med en skarp kniv, kutt av cirka 2 cm, og fjern alle bladstilker og blader som kan havne under vann. Roser og de fleste avskårne blomster snitter du svakt på skrå, mens tulipaner og andre løkblomster snitter du rett over.
   
 3. Vann og næring
  Sett blomstene i kaldt vann. Bruk riktig mengde vann og tilfør næringsposen som følger med blomstene. Vi anbefaler generelt å bruke cirka 1 liter vann i vasen. Bytt vann i vasen hver 3. til 4. dag, og snitt samtidig stilkene opp på nytt.

  Til tulipaner og andre løkblomster anbefaler vi at du bruker cirka 5 cm vann i vasen og etterfyller ofte, da løkblomster vokser litt i vase. Tulipaner drikker med hele stilken. Jo mere vann tulipanene får i vasen, desto mer drikker de – og da kan de bli lange og hengslete.
   
 4. Plassering
  For lengre holdbarhet, plasser blomstene på et kjølig sted om natten. Unngå å plassere blomstene i direkte sol eller i nærheten av frukt.

   

Gavekort på SMS eller e-post

Om du ikke kan treffe mamma på morsdagen, kan du for eksempel sende et gavekort. Du kan kjøpe et digitalt gavekort fra Plantasjen på våre nettsider. Velg levering på morsdagen, så får hun gavekortet på SMS eller e-post den dagen. Enklere blir det ikke. Vil du heller kjøpe et fysisk gavekort, kan du gjøre det i en av våre butikker. 

Flere tips og råd

 Bukett Madeleine

Høyde 50 cm, Flerfarget

249,-
3 for 2
Les mer

Brudeslør 5pk

Høyde 50 cm, Offwhite

6990
3 for 2
Les mer

Gladioler 7pk

Høyde 50 cm, Flerfarget

9990
3 for 2
Les mer

Eukalyptus 5pk

Høyde 60 cm, Grønn

129,-
3 for 2
Les mer

Bukett Elsa

Høyde 50 cm, Flerfarget

149,-
3 for 2
Les mer

Lavendel

Høyde 50 cm, Blå

9990
3 for 2
Les mer

Lin

Høyde 50 cm, Brun

7990
3 for 2
Les mer

Nelliker 5pk

Høyde 50 cm, Flere farger

7990
3 for 2
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen