Feir morsdag med blomster og buketter

Feir morsdag med blomster og buketter

Hun har lest tusentalls godnatthistorier, hentet og levert deg på alt fra barnehage til disco, lyttet og oppmuntret deg. Nå kommer dagen da du kan si " Takk mamma, for at du finnes!". Det gjør du best med blomster eller en vakker bukett. Her er tips og råd til deg som vil dekke opp til fest med hjelp av blomsterarrangement eller gi mamma en herlig bukett på morsdagen.
 

Tid for å feire

Andre søndagen i februar feirer vi alle i Norge våre mammaer. Morsdag ble introdusert i USA allerede tidlig på 1900-tallet da amerikanske Anna Jarvis ville hedre sin mors på ettårsdagen for hennes bortgang. Samlingsstedet ble dekorert med blomster og alle gjestene fikk blomster i hendene. Bemerkelsesdagen spredte seg til Europa og i dag har det blitt en tradisjon som feires med blomster.
 

Skjem bort mamma

Dekk opp til fest med blomster og dekorasjoner til mamma - og inviter henne på det hun liker aller mest, Skjem henne bort med mat, kaffe, kake, herlige buketter, en orkidé, blomstrende inneplanter eller duftende, vakre roser.
 

6 tips til festpynting til morsdag

  1. Start med å legge en vakker duk på bordet, gjerne i lyse toner slik at blomstene kommer godt frem.
  2. Plasser ut en stor eller flere mindre buketter i vakre vaser på bordet, det gir en herlig effekt å sette sammen flere vaser i ulike størrelser. I små vaser rekker det å ha en enkel blomst eller en kombinasjon som passer med den større buketter.
  3. Dekk på med finporselenet med vakre glass og bestikk, brett serviettene til hjerter eller enkle trekanter.
  4. Ta noen grener av en eføy og form den til sløyfer på bordet. Ta noen blomster og plasser de sammen med eføyen.
  5. Legg opp maten på fat og i skål, og dekorer med blomster
  6. Nyt, feir og tilbring hele dagen sammen

 

Du finner flere ulike varianter av buketter og snittblomster hos din nærmeste Plantasjenbutikk.

Slik lykkes du med sbittblomster >>