Finn riktig næring til inneplantene dine

Finn riktig næring til inneplantene dine

Riktig jord og riktig gjødsel er helt avgjørende for at plantene dine skal ha det bra og utvikle seg på best mulig måte. Plantene blir vakrere, holder seg sunnere og du kan nyte de lenger.

Slik gjødsler du inneplantene dine

Selvfølgelig er alle planter ulike og krever ulik mengde næringsstoffer, men generelt kan man si at de behøver mest næring om våren og sommeren. Når tilgangen til sollys er på sitt beste, har de sin viktigste vekstperiode.

Planter som blomstrer og bærer frukt, så vel som planter som vokser veldig raskt, trenger mer næringsstoffer enn andre. Hvis du ikke har gitt plantene dine noen form for gjødsel før, vil du merke en stor forskjell når du begynner å gjødsle regelmessig.

I løpet av våren og sommeren trenger de aller fleste planter næring hver uke. På høsten og vinteren er det tilstrekkelig å gjødsle en gang i måneden.

En plante som får alle næringsstoffene den trenger vokser mer og utvikler bedre motstandskraft mot ulike former for angrep. Finn gjerne ut om plantene dine har spesielle krav til næring og pleie.

Vanlig og økologisk næring

Det finnes flere typer gjødsel – selv om de fleste næringsprodukter inneholder omtrent de samme stoffene. De inneholder ofte nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K), da disse er de viktigste næringsstoffene for de fleste planter. På emballasjen kalles dette ofte for NPK-verdi.

I dag ønsker stadig flere mennesker å dyrke planter på en måte som påvirker naturen minst mulig. Derfor er det nå flere og flere økologiske alternativer å velge mellom. I stedet for kunstgjødsel basert på mineraler fra gruvedrift, finnes det organisk næring laget av for eksempel alger fra havet, restprodukter fra papirindustrien eller urin fra husdyr.

Algomin, økologisk næring er et eksempel på en helorganisk, KRAV-godkjent og flytende næring. Den kan brukes til grønne og blomstrende planter både innendørs og utendørs. Plantasjens grønnsaksgjødsel i pulverform er også KRAV-merket og godkjent for økologisk dyrking.

Grønnsaksgjødsel >>

Tørr eller flytende næring

Mange opplever at flytende næring er enkelt å bruke til planter i potter og krukker. Det er ofte nok med en kork til én liter blomstervann.

Langtidsvirkende, tørre, små korn er også veldig populære. De kan blandes i jorden ved planting eller jobbes ned i jorden gradvis. Næringskulene kan vare en hel sommer i for eksempel en blomsterkasse.

Gjødsel blomster >>

Gjødsel langtidsvirkende næring >>

Gjødselpinner

Med gjødselpinner, som du stikker ned i jorden, gir du plantene næring over lengre tid. Det finnes slike pinner for både grønne inneplanter, blomstrende inneplanter og orkidéer.

Spesialgjødsel

Det er næringsproduker som er satt sammen med tanke på en viss type planter. For eksempel finnes det flytende citrusnæring for citrusplanter og orkidégjødsel for orkidéer.

Citrusnæring >>

Orkidégjødsel >>

Tips!

Bokashi Hvis du har en bokashi-kompost, kan du selvfølgelig bruke den væsken som dannes til å gjødsle plantene dine (sigevannet). Bland ut væsken med litt vann så den blir mindre konsentrert.

Gjødselpinner

30 pk

6490
Les mer

Gjødselpinner for blomstrende planter

30 pk

6490
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen