Fjelleiner

Fjelleiner

  249,00
Meget lavt- og saktevoksende, kompakt og krypende einer, ca 10-20 cm høy. 'Repanda' er den mest vinterherdige eineren på markedet. Frisk grønnfarge om vinteren. Nøysom, tørkesterk, tåler noe saltsprut.
Juniperus communis 'Repanda' 5L
Salgsperiode fra: Mars
Salgsperiode til: Oktober
EAN 7070580011188
Bredde 50
Størrelse innepotte 22.0
Lav, teppevoksende einer som passer perfekt som bunndekker i bed og skråninger. Kan også plante i krukke og i fjellhager.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i sol eller halvskygge

Trives i veldrenert, humusrik og lett jord.

Planteveiledning: La planten stå å trekke i en bøtte med vann minst 30 min før du skal plante. Grav en 50-60 cm dyp og bred grop. Bland tilgjengelige jord med minst 1/3 plantejord, veksttorv eller barkkompost. Fjern plastpotten og sett planten i gropen så rotklumpen havner straks under omkringliggende nivå. Vannes regelmessig med ca 1-3 ukers mellomrom den første vekstsesongen. Gjødsles på våren med spesialgjødsel for barvekster eller naturgjødsel. Ev. beskjæring innskrenker seg til å toppe ved passende høyde eller begrense tilveksten. I tørre perioder og om høsten er det viktig å vanne. Barvekster mister vann gjennom baret tidlig på våren når solen begynner å varme, og får ikke sugd opp vann fra jorden som fremdeles er frossen. Følgene blir tørkeskader, som vi ofte feilaktig tolker som vinter- eller kuldeskader. Du kan forhindre fordamping ved å dekke plantene med strieduk eller fiberduk.