Flamingoblomst – fakta og råd om stell

Denne utrolig vakre planten er også svært lettstelt og blomstrer nesten året rundt. Med lekre, blanke blader i flere forskjellige farger er flamingoblomsten en populær plante som pynter opp i mange norske hjem.

Flamingoblomst – fakta og råd om stell

Vitenskapelig navn (Latin): Anthurium andraeanum
Familie: myrkonglefamilien (Araceae)

Dyrking og stell av flamingoblomst

 • Plassering
  Siden flamingoblomsten er en tropisk plante, trives den best på et relativt solrikt og varmt sted med høy luftfuktighet.
   
 • Vanning
  Det anbefales å la jorden tørke opp litt, men ikke helt, mellom hver vanning. Ettersom høy luftfuktighet er viktig, anbefales det dessuten å dekke til jorden med et lag med mose. Mosen bør deretter dusjes regelmessig, slik at den holder seg fuktig. Dette bidrar også til rikere blomstring.
   
 • Gjødsel
  Flamingoblomsten kan gjerne få litt blomstergjødsel en gang i måneden om våren og sommeren, slik at den vokser og trives best mulig i den sterkere solen og det varmere klimaet. Om vinteren har den ikke behov for gjødsel.
   
 • Jord
  Flamingoblomsten trives best i luftig og porøs jord og skal plantes dypt, helst i en høy potte. Blomsterjord er en passende jordtype.
   
 • Ompotting
  Flamingoblomsten trenger bare å pottes om annethvert år. Dette bør gjøres om våren.

Flamingoblomst – en hardfør og vakker luftrenser

Flamingoblomsten har blitt en svært populær plante. Den er robust og enkel å lykkes med og finnes i mange forskjellige varianter. Ved å kombinere flere varianter kan den skape en spennende og dekorativ helhet.

Flamingoblomsten stammer fra de tropiske regnskogene i Sør-Amerika. På våre breddegrader egner den seg kun som innendørs potteplante, men til gjengjeld er det en potteplante som sjelden tar pauser, men gir vakre og robuste blomster året rundt i mange år hvis den får riktig stell.

Flamingoblomsten er også en plante som i årenes løp har vært gjennom mange typer avhybridiseringer. Den er altså dyrket frem for å få et bestemt utseende. Opprinnelig var blomsten – altså blomsterstanden i midten, ikke det fargesterke høybladet – gul, men gjennom hybridisering har den utviklet seg til å harmonere mer med høybladene.

Flamingoblomsten er en tropisk plante og opprinnelig ikke tilpasset vårt klima, men hybridiseringen har gjort den mer robust. Den tåler imidlertid ikke temperaturer under 14 °C.

Noen fakta

 • Forveksles ofte med kunstige planter på grunn av det voksaktige utseendet.
 • Stammer opprinnelig fra de tropiske regnskogene i Sør-Amerika.
 • Fås i nærmere 400 forskjellige varianter og farger.
 • Er lett å få til å blomstre med blomster som står lenge og også egner seg som snittblomster.
 • Det er blomsterstanden i midten, ikke høybladene, som er den egentlige blomsten.
 • Viltvoksende flamingoblomster i Amazonas kan få blader med diameter på opptil to meter, som brukes som paraply.

Les mer

Tips: Slik gjør du når du skal potte om >>
Vanning av dine inneplanter - slik lykkes du >>

Du er her:


Flamingoblomst

Høyde 45 cm, Rød

199,-
Les mer

Flamingoblomst

Høyde 45 cm, Hvit

199,-
Les mer

Flamingoblomst

Høyde 60 cm, Hvit

299,-
Les mer

Flamingoblomst

Høyde 60 cm, Rød

299,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen