Flateiner

Flateiner

  179,00
Meget lavtvoksende, krypende/hengende, kompakt einer. Frisk grønnfarge med et blålig skjær, også om vinteren. Saktevoksende. Tørketålende etter etablering. Solrik plassering.
Juniperus procumbens 'Nana' 2L
Salgsperiode fra: Mars
Salgsperiode til: Oktober
EAN 4017891020129
Høyde 25
Størrelse innepotte 17.0
En veldig fin einer som passer utmerket som markdekker i skråninger og bed, og som kantplante. Kan også plantes i krukke.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Trives best i sol eller halvskygge

Trives i godt drenerte jordtyper.

Planteveiledning: La planten stå å trekke i en bøtte med vann minst 30 min før du skal plante. Grav en 50-60 cm dyp og bred grop. Bland tilgjengelige jord med minst 1/3 plantejord, veksttorv eller barkkompost. Fjern plastpotten og sett planten i gropen så rotklumpen havner straks under omkringliggende nivå. Vannes regelmessig med ca 1-3 ukers mellomrom den første vekstsesongen. Gjødsles på våren med spesialgjødsel for barvekster eller naturgjødsel. Ev. beskjæring innskrenker seg til å toppe ved passende høyde eller begrense tilveksten. I tørre perioder og om høsten er det viktig å vanne. Barvekster mister vann gjennom baret tidlig på våren når solen begynner å varme, og får ikke sugd opp vann fra jorden som fremdeles er frossen. Følgene blir tørkeskader, som vi ofte feilaktig tolker som vinter- eller kuldeskader. Du kan forhindre fordamping ved å dekke plantene med strieduk eller fiberduk.