Forleng vekstsesongen med pallekarmdrivhus

Hva er fordelene med å dyrke i et pallekarmdrivhus? Blant annet forlenger du vekstsesongen – og beskytter plantene dine mot rådyr og fugler. Det er både fint og enkelt å ordne selv.

Forleng vekstsesongen med pallekarmdrivhus

Fordeler med pallekarmdrivhus

En pallekarm med tak i glass eller plast forlenger vekstsesongen din og beskytter grønnsaker og frukt mot vær, vind og dyr. Noen store fordeler med å montere et minidrivhus på plantekassen din er:

  1. Beskyttelse mot rådyr, fugler og skadedyr
  2. Vind- og regnbeskyttelse for følsomme planter
  3. Varmere og jevnere mikroklima til plantene
  4. Mer arealeffektivt og billigere enn et tradisjonelt drivhus

Tips: Husk å lufte på varme dager slik at det ikke blir for varmt i drivhuset. Brett opp glasstaket eller åpne for å få ventilasjon.

Lag ditt eget drivhus til pallekarmen

Du som er litt hendig kan selv bygge en overdel til pallekarmen, som gjør den til et drivhus. Det kan være en dyrkingstunnel av bøyde pvc-rør med fibernett som tak – eller plast som skaper både et varmere og jevnere klima i pallekarmen. Nett beskytter mot sol, vind og eventuelle fugler, mens plasten først og fremst holder på fuktighet og varme i drivhuset.

Gamle vinduer kan brukes til minidrivhus

Du kan bruke gamle dobbeltvinduer når du bygger et eget minidrivhus. Dersom du åpner opp og plasserer vinduet mot pallekarmens kanter, i en opp-ned V – har du raskt laget en enkel beskyttelse mot regn og vind. Hvis du fester byggplast i endene har du dessuten et minidrivhus, perfekt for dyrking. Vinkelen på vinduet gjør at regnvannet renner av uten å samles på toppen.

Stell av ditt pallekarmdrivhus

Det er viktig å hele tiden lukte og lufte i et veksthus, det forhindrer mugg og tar bort overdreven varme i det beskyttede mikroklimaet. Med nøye stell av pallekarmdrivhuset kan du benytte det til dyrking i mange sesonger.

Forbered neste sesong med rengjøring

Når sesongen er over og høsten har kommet, er det viktig å foreta en grundig rengjøring av pallekarmdrivhuset. Fjern eventuelle plantedeler og røtter helt, ettersom disse ellers kan skape mugg og sopp i løpet av vinteren. Vask innerveggene og drivhusets tak med mild såpe eller miljøvennlig vaskemiddel. Deretter er det bare å sette bort drivhuset i kjelleren, garasjen eller boden til neste plantesesong begynner.

Les mer

Slik setter du sammen din egen plantekasse >>
Dyrke i plantekasse >>

Du er her:


Plantekasse

Lengde 120 cm, Tre

199,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen