Fredsliljen - slik lykkes du

Fredsliljen - slik lykkes du

Fredsliljen (Spathiphyllum alana) er en av de vanligste og mest robuste potteplantene våre. Fredsliljen er populær for sine vakre grønne blader og herlige hvite blomster. Dessuten er den en av de beste luftrenserne som finnes.

Pynt opp med fredsliljer

Fredsliljen gir rommet friskere luft og mer liv. Den er lett å plassere mange steder i hjemmet, selv i litt mørkere rom. Unngå stekende solvarme og trekkfulle plasser. Bruk en ytterkrukke uten hull i bunnen, slik at du får gjennomfuktet jorden skikkelig.

Akkurat nå er det populært å se planterøttene. Skyll bort jorden og sett planten i en glassvase eller skål. Så holder du på plass røttene med noen fine steiner. Fredsliljen er en av de plantene som tåler å stå med røttene rett i vann. Bytt vann annen hver uke.

Gjør fredsliljen enda mer elegant ved å plassere den i en høy krukke. Bygg opp med en oase under planten, slik at røttene får tilgang til fuktighet hele tiden.

Du kan også kjøpe store eksemplarer (ca. 1 meter) av fredsliljen og plassere den i en stor krukke på gulvet. De store bladene vil gi deg en smak av jungel.

Fredsliljen kan gjerne plantes i selvvannende krukker.

Vanning og stell

Vann godt igjennom planten med lunkent vann og la jorden tørke litt før du vanner på nytt.  Kjenn etter med fingeren og gi vann når jorden er lett fuktig. Dusj gjerne hele planten en gang i måneden, så holder bladene seg friskere.

Fredslilje finner du blant våre inneplanter >>