Bli kjent med gartneren Johnny Kvernes

Bli kjent med gartneren Johnny Kvernes

Johnnys interesse for hager kom tidlig. Allerede som 19-åring åpnet han en hagebutikk sammen med sin mor, som var blomsterdekoratør.

Navn: Johnny Kvernes
Jobb: Gartner
Sted: Plantasjen Skedsmo


Etter dette kom det en periode med mange videreutdanninger for Johnny, som ville lære seg så mye som mulig om alt som har med planter og hage å gjøre. Han tok blant annet utdanning innen design og gikk på flere gartnerkurs både i Norge og utlandet – alt for å lære seg mer om sin store interesse.

– Jeg har anlagt 1000 gressplener og vært i 1200 hager – man lærer best når man holder på, forteller han.

Etter hvert kjente han at han var ferdig med å drive sin egen butikk, så han solgte den og søkte seg til Plantasjen. Og her jobber Johnny som gartner i dag.

Johnny elsker å hjelpe kunder med å designe og utforme hager. Drømmeoppdraget er å bli møtt med en helt tom hage og spørsmålet «Hva ville du ha gjort med denne?». Å få utforme en hage fra den spede begynnelsen og se den vokse og bli eldre i løpet av 3, 5 og 10 år ser han på som en sann glede og en utfordring han mer enn gjerne gyver løs på.

– Det største problemet er feil plante på feil sted, for eksempel at det er for mye skygge på en plass, eller for mye sol, slik at det blir dårlige vekstforhold for planten. Se ikke bare på hva som er fint hos noen andre, for det det kan være helt andre forutsetninger i din egen hage, tipser han.

Når det gjelder sin egen hage er smaken bred, han liker så mange ulike ting – for eksempel et skikkelig godt planlagt staudebed eller den japanske minihagen han har anlagt hemme i sin egen hage. 

– Man bør prøve å følge sin egen smak, for det er tross alt du som skal bosette deg blant plantene dine. 

Det er i det hele tatt tydelig at Johnnys store interesse for hager kommer godt med i jobben han har på Plantasjen, hvor han mer enn gjerne hjelper kunder med å ta gode valg for hagen. 


TIPS FRA JOHNNY
Johnny Kvernes, gartner på Plantasjen, med stor interessse for alt som har med hager, planter og hagedesign å gjøre.

  
Favorittema:

Hagedesign. 

Beste tips for å utvikle sine egne kunnskaper:
Spør, spør, spør – det er den eneste måten. 

Beste tips for å bli bedre på å stelle hagen:
Nå kommer jeg med litt reklame for Plantasjen, men vi har et eget forum der gartnere og andre planteeksperter sitter og svarer på spørsmål. Her kan du stille spørsmål døgnet rundt, om du vil. Det er gratis, og du får hjelp fra folk som kan. Vi hjelper deg gjerne!

Spør våre gartnere om råd i vårt forum Spør Plantasjen


Fler gartnere

Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen