Påskeblomster – gjør det fint til påske med fargerike blomster

Det er koselig å gjøre det vårfint til påsken. Sett en vakker påskegruppe i stuen eller på middagsbordet, og pynt inne med både løkblomster, fargerike potteplanter og snittblomster.

Påskeblomster – gjør det fint til påske med fargerike blomster

Det finnes utrolig mange fine blomster å pynte med til påske. De klassiske i gult blir vi aldri lei, men det er også fullt mulig å få en skikkelig vårlig og fin påskefølelse med å blande flere farger. 

Du har ha påskeblomster både ute og inne. Ute kan du pynte i busker og ved inngangspartiet, eller lage fine blomsterarrangementer. Mange tar inn påskeris og pynter det med fjær, fine egg, kyllingfigurer og annet som hører påsken til. For en ekte påskefølelse står imidlertid påskeblomstene sentralt. 

Påskeblomster ute

Påskeliljen er en klassiker rundt påsketider, men mange andre løkplanter kommer også til sin rett tidlig på våren.

Påskeliljer kan plantes ut så fort det ikke lenger er frost og minusgrader. Du kan plante dem i en potte eller rett i bedet. 

Selv om påskeliljen kanskje er den blomsten flest forbinder med påske, er tulipanen på en god andreplass. Tulipaner finnes i alle mulige farger, og selv om det er påske er det fint å mikse opp de gule med andre friske vårfarger.

Perleblomst, pinseliljer, stemor og primula er andre passende blomster for årstiden. Plant dem i potter og plasser dem ved inngangspartien for å skape en herlig påskestemning. 

Les også
Vårblomster i potte – slik lykkes du

Påskeblomster inne

Til påskeriset velger mange å ta inn kvister av selje eller bjørk. Seljen kjenner du lett igjen med de karakteristiske ludne knoppene – såkalte gåsunger, og de er like fine alene i en vase med pynt på som i en større påskebukett med friske snittblomster. Men pass på om du har noen som er allergiske mot pollen i huset eller på gjestelisten, kvister av både selje og bjørk kan by på utfordringer for allergikere. Da kan tørre kvister av vrihassel være et bedre valg, disse kan du også bruke om igjen år etter år. 

Minipåskelilje og andre løkblomster er herlige å dekorere med i potter. De kan plantes sammen inne allerede tidlig på våren. Fram mot påske kan du bytte ut og legge til mer gult, påskeris og kanskje noen små kyllinger og malte egg.

Det finnes også en lang rekke blomsterløker som kanskje ikke forbindes direkte med påsken på samme måte, men som også kan være flotte innslag for anledningen – for eksempel vinterblom, krokus, rutelilje, snøstjerne og russeblåstjerne.

Løkblomster er takknemlige å ha inne, og de trenger ikke så mye vann. De blomstrer lenger dersom du setter dem svalt over natten. Når de blomstrer av, kan du plante blomsterløkene i hagen, så blomstrer de igjen neste år.

Les også
Grønne tips for en klimasmart påske

Fargerike potteblomster

Primula, ranunkel og klokkeblomster er fargerike vårblomster som gir hjemmet ditt vårstemning og glede, og sammen med fargerike potter blir effekten forsterket.

Snittblomster

Det blir aldri feil med snittblomster. En bukett med tulipaner gjør seg godt på hvilket som helst påskebord, ikke minst sammen med pilekvister eller bjørkeris og avskårne påskeliljer og svibler. Ønsker du en sterkere fargeeksplosjon, bland inn hvite og rosa tulipaner i buketten – eller velg de fargene du liker best selv. Skift vann med jevne mellomrom.

Når er det påske i 2023?

I 2023 kommer påsken i uke 14, fra skjærtorsdag 6. april til andre påskedag, mandag 10. april.

Påskeplanter og påskepynt – se vårt utvalg

Flere tips til påskeDin handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen