Gjør det fint til påske med fargerike blomster

Gjør det fint til påske med fargerike blomster

Det er koselig å gjøre det fint til påskehelgen, både innendørs og utendørs. Man kan plassere påskeblomster i en gruppe på stuen eller på middagsbordet, og man kan plante ulike blomster sammen i krukker utendørs for å ønske gjester velkommen, eller sette dem på terrassen.

Løkplanter innendørs og utendørs

Innendørs

Mini-påskeliljen og andre løkplanter er flotte å bruke som dekor i potter, eller man kan plante dem sammen med andre blomster innendørs allerede tidlig om våren. Frem mot påske kan du bytte ut blomster og tilsette mer gult, litt påskeris og kanskje noen små kyllinger og hjemmelagde egg. Løkplanter er fine å ha innendørs, og de trenger ikke så mye vann. De blomstrer lenger hvis du setter dem svalt om natten. Når de blomstrer opp, kan du plante blomsterløkene ut i hagen, så vil de komme opp til neste vår.

Fargerike potteplanter

Primulaer, soleier og klokker er fargerike vårblomster som gjør hjemmet flott og trivelig til våren, og du kan forsterke effekten ytterligere ved å bruke fargede potter.

Snittblomster

Snittblomster passer til alt. Gule tulipaner med bjørkeris og soleie gir en herlig påskebukett, men også gule roser og påskeliljer passer fint til påske.

Utendørs

Påskeliljen finnes i mange forskjellige nyanser av gult og oransje, store som små. De tåler også å stå ute hvis det er noen minusgrader om nettene. Hagestemorsblom, eføy, vrihassel og selje er fine å plante sammen med påskeliljer, og de tåler også at det er litt kjølig om natten.

Plant dem i en stor krukke, legg et 10 cm tykt lag med Leca-kuler i bunnen og fyll krukken med sommerblomstjord. Sett ned de plantene du ønsker, i jorda og gi dem vann. Flere krukker med liknende planter i en gruppe gir et stilig inntrykk og kan fint plasseres ved entreen, på balkongen eller på uteplassen.

Les mer

Påskelilje på tre måter >>
Ønsk påsken velkommen med vårblomster >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc