Hagehortensia – slik lykkes du

Hagehortensia – slik lykkes du

Det er få planter som kan konkurrere med en blomstrende hortensia. Hagehortensiaen er omtrent en meter høy og vokser som en tett busk. Den fås i mange ulike farger og nyanser, de vanligste er hvit, blå og rosa.

Bruk

Hortensia passer både på terrassen og i hagen (se produkter her: hagehortensia). De trives best i halvskygge, og gjerne på et sted som er skjermet for vinden. De store blomstene varer lenge, og nye knopper kommer hele sommeren. Klipper du bort visne blomster etter hvert, holder planten seg fin. Vann hortensiaen regelmessig og rikelig.

Planting i potte

Hagehortensiaen er ideell for planting i store potter, bruk hortensiajord og legg lecakuler i bunnen for god drenering. Eføy er fint å plante sammen med hortensia. La hortensiaen overvintre frostfritt eller nedgravd i bakken.

Planting i hagen

Bruk hortensia- eller rhododendronjord ved planting, og vann rikelig før du setter planten i hullet. Fyll på med jord. Vann regelmessig de første ukene etter planting.

Stell

Gjødsle et par ganger i løpet av sommeren med rhododendrongjødsel. Dekk planten med løv og grener om vinteren og beskjær bare forsiktig. Hortensiaen blir sent grønn, så vær tålmodig om våren.

Farger

Rosa og blå hortensia kan endre farge avhengig av surhetsgraden i jorda. Blå hortensia vil ikke ha kalk eller gjødsel som inneholder kalk. Du kan tilføre aluminiumsulfat (Farg meg blå) for å beholde den blå fargen. Hvit hortensia endrer ikke farge.

Hortensia produkter >>