Herlig med krydder på kjøkkenet

Herlig med krydder på kjøkkenet

Å dyrke egne krydder er en voksende trend. De kan dyrkes både inne og ute, og det er enkelt, godt til maten og svært sunt. Samtidig gir de en herlig duft og atmosfære på kjøkkenet.

Nyt av herlige lukter samt friske grønne farger fra dine egne kjøkkenkrydder. Plant gjerne krydderne over i større krukker for best mulig holdbarhet og vekst. Bruk krydderurtejord når du planter og Biobact økologiske gjødsel for best mulig resultat.

Krydder liker mye lys, og passer dermed utmerket å ha stående i vinduskarmen eller til å henges opp i en ampel. Kanskje gir det nye muligheter til å ha enda flere sorter i vinduet?

Gjør rommet levende

Krydder på et lite bord eller en serveringstralle frisker opp et hjørne, og en vakker karaffel med vann gir en økt luftfuktighet noe som er sunt for både deg og plantene i rommet. Et annet tips er å sette krydderne direkte på spisebordet slik at man kan dekorere maten på tallerkenen med ferske krydder.

Krydder fortsetter å vokse jo mer du bruker dem. Dette gjelder spesielt om de har fått mer jord og om du gir dem næring fra tid til annen. Når våren kommer kan du sette dem ut i større krukker på balkong eller uteplassen, i plantekasse eller direkte i hagen om du vil og har mulighet.

Kombiner med blomstrende planter

Blomstrende planter i kjøkkenet føles også bra. Hortensiaen, med sine store blomsterklaser, er perfekt for deg som liker å vanne ofte. Den blomstrer lenge og kan dessuten plantes ut når sommeren kommer. Ellers er Ildtopp en hardfør blomst som tåler å bli glemt bort iblant. En vakker bukett som lyser opp hjemmet i flere uker og som dessuten kan stilles lengre inn i rommet hvor lyset er svakere.

Vil du vite mer?

Flere tips og råd om hvordan du får et levende kjøkken med krydder og planter finnes på plantasjen.no.