Hibiskus - slik lykkes du

Hibiskus - slik lykkes du

Hibiskus, Hibiscus rosa-sinensis er en sol elskende, lettstelt krukke eller uteplante. Trolig stammer den fra Vest Asia, men ingen vet helt sikkert.

Hibiskusen har blitt en populær krukke og uteplante over hele verden på grunn av sine praktfulle blomster som finnes i mange ulike farger. Den er også veldig holdbar til tross for sine relativt tynne blad og skjøre inntrykk.

Plassering

Hibiskusen vil stå så lyst som mulig og trives i direkte sol. Ute i naturen kan den bli flere meter høy og danne små trær, hekker eller busker. Hibiskus drikker mye vann, men klarer også og tørke ut mellom vanningene. Jo eldre og større planten er, desto mer tørke tåler den. Gjødsle og vann rikelig gjennom de lyse månedene for en fantastisk blomstring. Husk på at du ikke snur på potten når planten er i knopp, da knoppene gjerne søker seg mot solen og knekker av. Vend knoppene på din ny innkjøpte plante mot lyset.

Vanning og stell

Overvintre din Hibiskus så lyst som mulig, og ikke under 15 grader. Du kan enten klippe den ned igjen til våren, eller stamme den opp til et lite stamtre. For rikelig blomstring trenger den minst et par timer direkte lys hver dag. Plant gjerne om din Hibiskus i kvalitets blomsterjord når du kommer hjem, da tørker den ikke ut like fort. Hibiskusen er veldig vakker i en leirkrukke med patina, eller i en zink krukke for et litt strammere uttrykk. Tenk på hvilken farge blomstene har dersom du har tenkt å plante den i en fargerik krukke. Det finnes flere nye spennende hybrider av Hibiskus i våre butikker.