Hydrangea macrophylla mix 13 cm

Hortensia

Høyde 30 cm, Flere farger

149,-
  • Vann: Mye
  • Lysbehov: Halvskygge
  • Gjødsel: Gjennomsnittlig
Frodig bladverk og store, fargesterke blomster. Hortensiaen blomstrer lenge, bare sørg for å gi den vann. Hold den fuktig, men ikke våt, og sett den på et lyst sted i sol til halvskygge, men utenfor direkte sollys.
Hortensia er en kjent og kjær blomst som alltid er aktuell. Planteslekten Hydrangea, som hortensiaen tilhører, er stor, og det er utallige sorter å velge blant. Denne sorten egner seg best som sesongblomst innendørs, eller eventuelt i potter utendørs. Det er de store blomstene i flotte farger som har gjort hortensiaen så populær. Ved første blikk ser blomstene ut til å være store kuler, men de består faktisk av massevis av små blomster med fargerike begerblader. Det er altså ikke kronbladene, men begerbladene som utgjør det vi oppfatter som blomstene. Disse «narreblomstene» skal lokke til seg pollinerende insekter. Denne hortensiaen er vanskelig å få til å overleve flere år innendørs. Men når det er sagt, varer den vakre blomstringen en god stund!
Se mulighet for hjemlevering
Tilgjengelighet i butikk

Salgsperiode: Desember - Oktober

Råd om stell

Plasser hortensiaen i sol til halvskygge, men ikke direkte sollys. Hortensiaen trives i stuetemperatur, men blomstringen varer lenger når den står svalt. Den tåler ned til 15 grader. Hortensiaen bør vannes rikelig og regelmessig. Den må ikke tørke ut, men skal heller ikke være våt. Tørker hortensiaen, kan den ikke reddes. La det heller ikke stå vann i potten eller på skålen. Gi den svak næring hver eller annenhver uke fra vår til høst, enten plantenæring for potteplanter eller surjordsnæring, avhengig av om hortensiaen står i nøytral eller sur jord. Klipp av blomsterklasene etter hvert som de blomstrer av. Det er vanlig å kaste hortensiaer som er brukt som stueplanter, etter blomstring. I mildt klima kan den imidlertid settes ut i et bed på et lunt sted om våren og sommeren, etter at den har blomstret av. Det er også mulig å overvintre den svalt og frostfritt, for eksempel i en bod eller vinterhage.

Slik planter du

Hortensiaen vil ha moldrik jord som holder godt på fuktigheten. Blå hortensiaer trenger sur jord, for eksempel hortensiajord eller rododendronjord, hvis den skal beholde fargen. Hvis blå hortensiaer settes i pH-nøytral jord, forsvinner blåfargen. Unngå også å tilsette kalk. Hortensiaer i andre farger vil ha pH-nøytral jord som holder på fuktigheten. I visse tilfeller kan hortensiaer som ikke er blå, skifte farge til blått hvis de settes i sur jord. Bruk potter med dreneringshull og legg et lag lecakuler i bunnen for å sikre god drenering. Fyll deretter opp med enten sur eller pH-nøytral jord.

Spesifikasjoner

Artikkelnummer: 526069
EAN: 7070279002039
Farge: Flere farger
Bredde: 15 cm
Dybde: 15 cm
Høyde: 30 cm
Vekt: 680 g
Innepotte Ø: 13 cm
Opprinnelse: Norge

Kjøp til

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc