Høstens heteste plantetrender

Høstens heteste plantetrender

Ved å fylle rommene med planter blir hjemmet mer levende, koselig og innbydende. Planter har også den egenskapen at de får oss til å trives bedre, ved å rense luften og skape harmoni.

Vi på Plantasjen tenker at man gjerne kan ha planter i alle rom, i varierende størrelser og i forskjellige høyder og bredder. Velg hardbarkede planter til rom som lett havner i skyggen. De større plantene passer godt til rom som er litt nakne, og til soverommet kan man gjerne satse helhjertet på luftrensende helter.

Mest trendy i høst er planter med karakteristiske blad som tar plass. Prøv å matche bladform, størrelse og farge med ulike krukker. Plasser gjerne plantene i grupper ved hjelp av podier, krakker, benker og små bord.

Trendy planter i høst:

Populære småplanter

Grønne småplanter som er populære nå, er elefantøre og peperomia (som finnes i mange ulike versjoner). Kaktuser og sukkulenter passer fint på både bord og i hylla. Calathea, vindusblad, fiken og konglepalmen har flotte blad som er vakre for seg selv, og tar seg godt ut i vinduskarmen eller på sidebordet.

Fra taket

Hengende planter som gullranke, eføy og voksblomsten er populære å plassere i ampler med både glassvaser og krukker. Det gir både liv og høyde til rommet, noe som forsterker følelsen av stemningen som plantene gir.

Store planter

Vindusblad, palmer, praktmedinilla og pachira er store, flotte planter som vi plasserer på gulvet i skikkelige krukker, selv de som er laget til utendørsbruk.

Lett å vedlikeholde

Kaktuser og plaster med tykke blader som crassula, aloe vera og firlingslekta og peperomia er og blir svært ettertraktede, de overlever uten intensivt tilsyn, noe som passer mange av oss som har mye på gang i livet.

Selvdyrket

Du kan dyrke fra grunnen, gjerne spiselige planter som chilli, tomater og salat. Å utveksle avleggere med venner og dyrke frø fra naturen, er det flere og flere som får mye glede av. Plasser eikenøtter, avokadosteiner, kastanjer og hasselnøtter i små vaser, glasskåler og krukker for å få frem små skudd som blir prikken over i-en. Når mørket kommer, trenger man en plantelampe for at veksten skal komme skikkelig i gang. Se vårt sortiment av plantebelysning her.

Stilleben

Lag trendy stilleben med noen bøker, lyslykter, en herlig planteplakat og kanskje en grein, blad eller ranke fra en plante.

Barnas rom

Selv barna trives med planter. Lek med krukker i forskjellige farger og former, og la barna sette lekene sine inntil som pynt. Planter er også fortreffelige å bruke som hobbyredskap, prøv å sett et par øyne på kaktusen eller klistre gitter på voksblomstens blader. Barna liker også å trykke ned forskjellige frø i krukker og se hva som dukker kommer opp, det er både morsomt og pedagogisk. Test harebæsj og se hva haren har spist.

Krukker og materialer

Messing og gull er tidløst, og sammen med litt mørkere, brune og grønne krukker i tykk keramikk gir dette en god følelse som passer bra til årstiden. Terrakotta og mønstrede krukker er også populært.

Kommer i 2017

Kaktuser rett fra ville vesten og tørre ørkener, de overlever det meste og er en tøff innredningsdetalj. De er og forblir svært populære.

Store, grønne planter med flotte blader som philodendron, elefantyucca og fiolinfiken.