Nå vil vi ha mange planter inne, ikke bare i vinduskarmen, men også store planter på gulvet og ampler i taket. Velg forskjellige sorter og få et mangfold av nyanser og former.

Innred med grønne planter

Med grønne planter får du et behagelig og mer harmonisk innemiljø. Det finnes plantesorter som passer til alt fra et solrikt vindu til en mørk krok, og planter som ikke trenger å vannes så ofte. 

Planter i ulike høyder

Bruk paller, pidestaller og hyller for å plassere plantene i ulike høyder. Det vil skape en fin effekt, og det blir plass til flere planter på en liten flate. Prøv deg frem med forskjellige typer grønne planter, med ulike høyder, bladformer og farger.

Planter som skjermer mot innsyn

Det finnes mange muligheter til å sette planter i vinduet. I vinterhalvåret, når solen ikke er så sterk, kan du velge hva som helst – Ficus microcarpa, orkideer, Crassula, Pogonatherum paniceum og Zamioculcas zamiifolia. Spre dem ut over vinduskarmen med et utvalg fargerike potter.

I et sørvendt vindu kan du om våren og sommeren for eksempel ha bergknapper, hibiskuser og Ficus microcarpa.

Med ampler i vinduet kan du både skjerme mot innsyn og gjøre rommet mer grønt. Vinduskarmen er ikke alltid stor nok når plantene begynner å bre seg ut over. Hvis du henger dem i forskjellige høyder og bruker mange forskjellige sorter, får du et variert og innholdsrikt vindu. Ampelliljen er en ampelplante det er veldig lett å stelle, og som tåler både sol og skygge.

Del opp rommet med planter

Del opp rommet med en lav benk, slik at du kan plassere flere større planter sammen og lage en grønn vegg.

Gjør lesekroken om til en grønn oase. Med store planter på gulvet og i ampler kan du la plantene omringe deg og skape en trygg og dempet stemning. Dracaena, Zamioculcas zamiifolia og svigermors tunge er blant våre mest lettstelte favoritter. Dette er planter som passer perfekt for deg som ikke vil bruke så mye tid på stell og vanning.

Bruk planter som borddekorasjon

Plasser mange planter sammen på et lite bord, klipp av en kvist og sett den i en fin vase. Eføy er en nyttig plante som både er elegant rundt buer og sammen med hengende ranker. Den fungerer også fint som borddekorasjon; klipp av noen ranker og legg dem rett på duken eller stikk dem ned i en fin liten vase. Du kan også plante eføy sammen med småplanter, for eksempel saintpaulia eller kalanchoe, i en skål eller et fat og dekke over med pyntebark eller steiner.

Lettstelte favoritter

Hvis du ikke er så glad i å stelle blomster, kan du skaffe deg en stor skål eller et fat med 3–4 centimeter høy kant og fylle den tett i tett med kaktuser og sukkulenter. Du kan ha den på sofabordet, og den tåler å glemmes bort av og til.

Porselensblomst eller voksblomst, med sine tykke blader, kan tørke ut mellom vanningene og likevel klare seg selv en stund. Den får lange ranker som gjerne vikler seg rundt en bue eller stake. En porselensblomst på bue kan fint plantes i et lavt fat sammen med andre grønne planter som tåler tørke, for eksempel Echeveria og marmorlanterne. Legg litt jord i bunnen, trykk ned plantene og fyll på med pyntesteiner. Mer komplisert trenger det ikke å være!

Les mer

Vanning av dine inneplanter – slik lykkes du >>
Innred med planter i ulike størrelser >>Pottetralle i tre
30%

Pottetralle i tre

Ø29,5 cm, Beige

13930 199,-
Les mer

Eføy

Høyde 60 cm, Grønn

399,-
Les mer
Pidestall Amon
30%

Pidestall Amon

Høyde 60 cm, Beige

34930 499,-
Les mer
Bord Bergamo
30%

Bord Bergamo

Ø31,5 cm, Tre

34930 499,-
Les mer
Ampel makramé Isabella
30%

Ampel makramé Isabella

Høyde 80 cm, Rosa

9030 129,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen