Julestemning både inne og ute i desember

Julestemning både inne og ute i desember

Det går mot jul og vi fyller våre hjem med blomster, lys og kos. Hagen har gått i dvale, men inne syder det av liv, dufter og forventninger.

Julens favoritter

Julestjernen er en klassisk juleblomst som passer både på bord og i vindu. De finnes i flere varianter av sorter, størrelser og farger.

Et ordentlig flott blomsterarrangement blir det med flere amaryllis eller svibler på fat eller i en stor skål sammen med mose. Stabiliser løkene med sten i bunnen.

Juleroser med sine hvite enkle blomster, kan du nyte både inne og ute om været er mildt. Sammen med grønnmose, lys og grankvister kan du lage en herlig borddekorasjon.

Azalea blomstrer rikelig og gir farger som frisker opp hjemmet ditt. Her kan du lese mer om: hvordan du lykkes med din azalea.

Endelig tulipaner

Både til hverdags og fest er tulipaner herlige å innrede hjemmet med. Røde, flotte tulipaner til jul med litt eukalyptus eller blåbærkvist, gir en enkel, men stemningsfull bukett som passer både til deg selv og som gave. En enkel tulipan på nattbordet ønsker deg en god morgen.

Jultre

Juletreet pleier å være et hett tema i mange familier – det gjelder å finne riktig størrelse, tetthet og sort. Når den er kjøpt, er det best at den stegvis tas inn i varmen. En kald garasje eller nær husveggen på balkongen er en utmerket førstestasjon. Husk å gjøre et nytt snitt med en øks eller sag og å sette juletreet i vann når den tas inn. Flere tips til: hvordan du tar hånd om juletreet din.

Adventsstemning ute

Det er gøy å gjøre det litt ekstra koselig også utendørs i adventstiden. Planter som kan stå ute nå når kulden kommer, er fremfor alt lyng og julerose. Plant i en stor potte og dekorer gjerne med mose eller lyslenke. For ekstra lys og stemning på kveldene, kan du plassere ut noen lykter inntil krukkene og snurre lyslenker rundt rekkverket på balkong og altan. En stor og herlig krans på døren hilser både deg og dine gjester velkommen.

Før nyttår

Orkidéer er en utmerket blomst som sammen med sølv og glitter gir en herlig feststemning. Mange orkidéer sammen i en skål med grønnmose mellom, gir et stilig arrangement. Ved å legge en lyslenke og rader av eføy på bordet, får du ekstra liv i pådekkingen din. Her kan du lese om: flere tips til et glimrende nyttår.