Juli – nyt sommerdager i hagene

Høysommerdagene er på vei, i likhet med ferie, rekreasjon, sol og bad. Det er tid for å høste fruktene av vårens hagearbeid. Busker og stauder avløser hverandre i blomsterprakt, og rosene er inne i sin mest blomstrende periode. Nyt sommerdagene sammen!

Juli – nyt sommerdager i hagene

Kan jeg plante hele sommeren?

Svaret er ja. Hagen, balkongen og terrassen er nå en oase for late sommerdager, men kanskje det klør litt i fingrene etter å grave og plante noe nytt. Hele sommeren kan du plante både i hage og potte, bare vanningen ikke glemmes.

Rosene står nå i full blomst i våre butikker og det gjør det lettere å se hvordan de ser ut. Lavendel er en fin klassiker som kan plantes sammen med roser, også den trives i full sol og varme, tørre områder. Sammen danner de et flott bed som lokker til seg både sommerfugler og bier.

Når kan man høste bær og frukter?

Nå modner en rekke av de deilige bærene og fruktene vi dyrker i vårt klima. Jordbærene har vi allerede kost oss med. Nå kommer bringebær, solbær, blåbær og stikkelsbær. Pass på kirsebærene så du rekker å spise dem opp før fuglene tar dem. Dyrker du grønnsaker har du kanskje høstet tomater, agurker og poteter. Flere og flere sorter modner, og tenk for en lykke når du drar opp din første spede gulrot av jorden.

Hvordan skal man vanne for best resultat?

Vanning er viktig og kanskje er det på tide å se over om du trenger å komplettere det du har av slanger og vannspredere. I våre butikker finner du en rekke produkter som gjør vanningsarbeidet mye enklere som svetteslanger, vanningstimere, smarte spredere og mye mer. På varme sommerdager er det best å vanne tidlig på morgenen eller sent på kvelden når det er blitt litt svalere. Som regel er det bedre å vanne mye og vente noen dager mellom vanningene i stedet for å vanne lite og ofte, spesielt når det gjelder vanning i hagen.

Hvordan får jeg blomstene til å overleve når jeg er på ferie?

 • Sett planter i potter inne eller ute i skyggen, så svalt som mulig.
   
 • Vann ordentlig før du reiser slik at jorden er våt.
   
 • Planter i store potter med mer jord klarer seg generelt lenger enn de i små.
   
 • Sett tørste planter på en oasis i en skål med vann slik at de kan trekke opp vann over lengre tid.
   
 • Bruk brusflasker som settes opp-ned i jorden med vann i, vanningsmatter eller snører der du setter den ene enden i vann og den andre i planten, hvor kapillarkraften trekker vannet til planten. Invester i vanningstimere for hagevanning.
   
 • Spør en nabo om å vanne dersom det blir sol og tørt vær.

JAS – en utmerket tid for beskjæring

I juli, august og september (JAS) har vi en periode som er meget god for beskjæring av frukttrær og såkalte blødere som lønn, bjørk og vindrue. Vi beskjærer for å:

 • Bygge opp et sterkt grenverk og krone, det vil si oppbyggingsbeskjæring
 • Slippe inn lys og luft i kronen/grenverket, vedlikeholdsbeskjæring
 • Forynge en gammel og sliten plante, foryngelsesbeskjæring

Vil du vite mer?

Les mer om hvordan du lykke med hageroser her >>
Les mer om hvordan du lykkes med beskjæring her >>
Les mer om hvordan du dyrker i plantekasse her >>

Du er her:


Vannkanne galvanisert
Nedsatt pris

Vannkanne galvanisert

5 L, Grå

12450 249,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen