Keiserkrone

Keiserkrone

  49,90
Praktfull høstløk med vakkert bladverk. Klokkeformede, rødoransje blomster som henger i klaser. Blomstrer i april–mai. Høyde 100–120 cm. Trives i sol til halvskygge i godt drenert jord. Vårblomstrende løk som plantes på høsten. Rådyrresistent. 1 løk/pakning.
Salgsperiode fra: August
Salgsperiode til: Desember
EAN 8711148210085
Planteperiode: Høstløker (plante på høsten)
Den vakre keiserkronen er et imponerende innslag i hagen. Med sine rødoransje blomster rager den stolt og staselig over de andre vårblomstrende løkene. Keiserkronen får lange, stabile stilker som kan bli over én meter høye. Den får stå i fred for rådyr og andre gnagere, ettersom de ikke liker løkens relativt sterke duft. Pakningen inneholder én løk. Når høsten kommer er tiden inne for å plante vårblomstrende løk, eller høstløk som de også kalles. De fleste sortene blomstrer lenge før stauder og busker har kommet i gang på våren. Å plante for eksempel snøklokker, krokus, narsisser, tulipaner og allium er en rask og enkel måte å få en fantastisk blomsterprakt i hagen tidlig på våren. Plant gjerne mange sammen i en gruppe, slik at det blir et imponerende skue. Du kan også plante vårblomstrende løk i potter. Forbered pottene allerede på høsten. Da vil det blomstre vakkert ved inngangspartiet eller på balkongen tidlig på våren. Når du planter blomsterløk i potte, kan du med fordel også plante aktuelle sesongplanter øverst i potten. For eksempel lyng, krystantemum eller alunrot sammen med en vintergrønn barplante. Bare husk å fjerne sesongplantene når våren kommer.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker.

Steg for steg / stell

Plant løken på et solfylt sted i godt drenert jord. Sett løken med den spissen enden opp i en dybde som tilsvarer to til tre ganger løkens størrelse. Vann den nyplantede løken for å sette i gang rotdannelsen. Beskytt gjerne plantestedet med høstløv før vinteren. Tilfør litt blodmel før løkene blomstrer for å gi ekstra energi og fremme løkdannelse. Fjern visne blomster rett etter blomstring, men la stilker og blader visne ned, slik at viktige næringsstoffer føres tilbake i løken.