Selvgjort er velgjort. Pynt opp inngangsdøren, bordet eller veggen inne med en julekrans du har laget selv.

Lag din egen julekrans

Utgangspunktet for å binde en krans med halmkrans er det samme – uansett om du lager en høstkrans av lyng, en mosekrans eller en krans med vintergrønne nåletrær, som vi viser her.

Hvis du kler en halmkrans med vintergrønne nåletrær eller andre planter som tørker fint, kan du ta vare på kransen og bytte ut pynten til ønsket anledning. Hvorfor ikke pynte den med rødt til jul og med hvitt og glitter til nyttår? Gjenbruk på sitt beste!

Trinn for trinn − bind din egen julekrans

Dette trenger du for å lage en julekrans med barvekster

  • Halmkrans − du finner flere ulike størrelser hos Plantasjen
  • Planter − vi har brukt granbar, furugreiner og skimmia
  • Pynt − her har vi brukt kongler
  • Beskjæringssaks til greiner
  • Blomstertråd
  • Tau, bånd eller snøre til å henge opp kransen med

Trinn 1
Velg hvilke vintergrønne nåletrær og planter du vil ha i kransen. Vi gikk for gran, furu og skimmia. Bladene på skimmia har en annen form og blomstene har litt farge, noe som gir et fint spill i kransen.

TIPS! Klipp til og gjør klart materialet til kransen på forhånd, så slipper å gjøre det når du har hendene fulle med å binde kransen.

Trinn 2
Fest blomstertråden rundt halmstammen

Trinn 3
Lag en liten bukett og surr den fast rundt stammen

TIPS! Husk å binde ganske hardt, siden plantene krymper når de tørker. Hvis du har en liten halmkrans er det viktig at du ikke lager for store buketter, for da kan kransen bli så tykk at hullet i midten blir dekket til.

Trinn 4
Fortsett med å feste bukettene rundt kransen. Plasser de nye bukettene slik at du skjuler tråden som fester den forrige buketten. Pass på at du dekker halmstammen både på inn- og utsiden. Se over kransen fra forskjellige vinkler for å se om stammen skinner gjennom noe sted.

TIPS! For å få en jevn krans er det lurt å feste bukettene i et mønster. Du kan for eksempel feste annenhver bukett av furu og gran, eller la hver tredje bukett inneholde skimmia. Prøv deg frem for å se hva som blir fint – det er bare fantasien som setter grenser!

Trinn 5
Når du har kommet helt rundt, tar du en siste bukett og stikker den inn under den første og surrer godt fast med tråden. Løft på den første buketten og press den nye buketten godt inn. Da skjules blomstertråden på den siste buketten så kransen blir jevn og uten tydelige overganger.

Husk å surre blomstertråden inn mellom greinene, slik at du får en usynlig overlapping og unngår at greinene klemmes flate.

Trinn 6
Når du er fornøyd med kransen gjenstår det bare å feste blomstertråden på baksiden. Tre tråden under de eksisterende trådene og surr den fast.

TIPS! Ble kransen litt ujevn, og kanskje halmstammen vises noen steder? Null problem! Det går helt fint å stikke inn ekstra greiner under blomstertråden etterpå. Synes du det var vanskelig å få til fine overganger? Sett på noe fin pynt med litt størrelse, så ser du det ikke!

Trinn 7
Når du er fornøyd med kransen, er det tid for å pynte den. Vi har valgt å bruke kongler. For å feste konglene, bruker du blomstertråden og surrer den rundt konglen. Etterpå putter du tråden inn under plantene slik at den ikke gjør kransen flat. Fest deretter blomstertråden på baksiden av stammen.

Trinn 8
Når du er fornøyd med hvordan kransen ser ut er det på tide å vise den frem. Heng gjerne opp kransen i et fint tau, bånd eller snøre, så blir det en ekstra dekorasjon.

TIPS! Når kransen har gjort sitt kan du ta av det du har surret fast på halmkransen. Bruk gjerne stammen om igjen neste gang du skal lage en krans.

Slik dekorerer du julekransen

Du kan pynte kransen akkurat som du vil! Velg det som passer din stil og ditt hjem. Her er noen forslag:

Bruk gjerne materialer du har i huset og i hagen. Her har vi brukt palmekål, rosenkål, rødløk og epler til å pynte kransen med. Til stammen har vi brukt thuja, gran og einer. Prøv deg frem!

Hvis du ikke har lyst til å lage en krans fra bunnen, finner du ferdige kranser hos Plantasjen med granbar som du kan dekorere selv. Søte nisser kan også få plass på kransen.

Flere tips til ting du kan lage selvBlomstertråd

Grønn

4990
3 for 2
Les mer

Grønn mose

Grønn

5990
3 for 2
Les mer

Granbar nobilis

Høyde 40 cm, Grønn

5490
2 for 79,90,-
Les mer

Halmkrans

Ø25 cm, Tre

5990
Les mer

Granbar nobilis

Høyde 40 cm, Grønn

9990
Les mer

Hvit mose

Hvit

5990
3 for 2
Les mer

Julepynt Kongler

9 pk, Brun

7990
3 for 2
Les mer

Skimmia 'Rubella'

Ø10,5 cm, Rød

129,-
2 for 229,-
Les mer

Ståltråd

2 pk, Grønn

6990
3 for 2
Les mer

Kongler med hvit tupp

250 g, Kobber

5990
3 for 2
Les mer

Juletrepynt Dompap

Lengde 7 cm, Flere farger

7990
3 for 2
Les mer

Juletrepynt Filtnisse

Høyde 10 cm, Rød

4990
3 for 2
Les mer

Hyssing

Lengde 200 m, Beige

109,-
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen