Lag dine egne minikranser til bordpynten

Lag små kranser til borddekkingen – en kjempefin måte å lage bordkort på ved hjelp av planter. Perfekt som det lille ekstra til juleselskapet, nyttårsfesten eller andre festlige anledninger.

Lag dine egne minikranser til bordpynten

Med fine minikranser lager du nydelige bordkort som garantert bidrar med det lille ekstra til borddekkingen. De er fine både på julebordet, til en hyggelig middag eller til fest.

Vet du at kransen er et symbol for evighet? Perfekt symbolikk til bryllupet!

Dette trenger du for å lage minikranser

  • Kvister/greiner, gjerne av planter som tørker fint. Her har vi brukt thuja
  • Ståltråd, gjerne en litt tykk variant som holder den runde formen
  • Blomstertråd
  • Tang
  • Saks
  • Papir og penn
  • Lim, for eksempel limstift eller dobbeltsidig teip til å feste navnelappen med

Slik lager du en minikrans – trinn for trinn

Trinn 1
Begynn med å måle hvor store du vil ha minikransene, og form stammer av ståltråd. Det kan være lurt å teste ut størrelsen på stammen på en tallerken, slik at du ser hvor store du vil ha dem. Det er også fint å ha i bakhodet at kransene blir større når de er kledd med planter. Lag alle stammene du trenger samtidig, så er det lettere å få dem i samme størrelse.

TIPS! Hvis du vil lage kranser til gangen, eller som veggdekorasjon, kan du bruke samme prinsipp, det er bare å lage stammen større. Sørg da for å ha en ståltråd som er tykk og stabil nok til at den holder formen når du har pyntet den med planter.

Trinn 2
Fest blomstertråden i stammen ved å surre den fast rundt ståltrådringen

Trinn 3
Fest den første kvisten. Et godt tips er å ha en del kvister ferdigklipt, slik at du ikke trenger å slippe taket i kransen og klippe til flere midt i bindingen. Vi har gått for å ha litt lengre kvister. De blir det lettere å tynne dem ned, og det går raskere å binde dem.

Trinn 4
Bruk blomstertråden til å holde inne eller slippe ut greiner, slik at du får kransen så stram eller frodig du vil. Fortsett å feste greiner hele veien rundt.

Trinn 5
Når du har kommet helt rundt og føler deg fornøyd med hvordan minikransen ser ut, klipper du av blomstertråden og fester den godt

Trinn 6
Klipp til navnelapper i papir og skriv på gjestenes navn. Vi brukte en smal papirremse og klippet en dekorativ spiss i den ene enden. Det kan være lurt å bruke en litt lang papirremse så du heller kan klippe av litt på den, enn at du må begynne på nytt hvis den blir for kort.

TIPS! Skriv navn på lappene før du fester dem på kransen.

Trinn 7
Fest den ene enden av papirremsen rundt kanten på kransen med dobbeltsidig teip slik at lappen sitter fast. Limstift fungerer også fint!

Kransen holder seg fin i flere dager − kanskje lenger, avhengig av hva slags vintergrønt nåletre du har brukt. Så det går helt fint å lage kransene før selve festdagen!

TIPS! Skal du snart ha gjester igjen? Bruk kransene på nytt! Du trenger bare å sette på nye navnelapper. Noen planter holder seg helt fine når de tørker, og da kan du ta vare på dem så lenge du vil.

Flere tips til ting du kan lage selvBlomstertråd

Grønn

4990
Les mer

Bomull

Høyde 50 cm, Hvit

139,-
Les mer

Ståltråd

2 pk, Grønn

6990
Les mer

Tøyservietter Lindis

Lengde 40 cm, Beige

9990
Les mer
Din handlekurv:
Varer
Totalt å betale:
Gå til kassen
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Spør Plantasjen